Вече 4-та поредна година учениците от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в курортния град Павел баня участват в Европейския проект "Да направим училището привлекателно за младите хора, Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти - УСПЕХ" и запълват свободното си време с приятни и полезни занятия по избрани от тях клубове и секции, информираха от ръководството на павелбанската гимназия.

продължава>

И тази година община Павел баня се представи достойно на кукерски фестивал в Симитли. Фестивалът премина под наслов "Симитлия - древната земя на кукерите"и събра над 4000 почитатели на древните танци.

продължава>

В края на миналата година с тържествен концерт бе отбелязан 50-годишния юбилей на Хора за школувано пеене Тодор Мазаров" в Павел баня. Препълнената залата на читалище "Напред" в курортния град едва побра желаещите да с едокоснат до празничния концерт на павелбанския хор. 

продължава>

И тази година на Рождество Христово Павел баня посрещна своите коледари на площада в курортния град. Домакини на проявата бяха община Павел баня, която бе подготвила почерпка за всички присъстващи на мегдана дошли да споделят духа на Коледа и да възродят българските традиции.

продължава>

снимка: Иво Ковачев

Кметът на Община Павел баня Станимир Радевски  награди Райков с парична награда от 200 лева

За втора поредна година 16-годишният  Иван Райков от Павел баня спаси богоявленския кръст в курортния град . Той заедно с още двама мъже се хвърли в ледените води на река "Тунджа", достигайки  пръв до осветения дървен кръст.

продължава>

От вторник започна изплащането на стипендии на студенти по социалната програма на Община Павел баня, съобщиха  от общинска администрация. Студентите ще могат да получат своите стипендии до 23 декември в сградата на Община Павел баня от 8:00 до 17:00 часа всеки работен ден. 

продължава>

В Павел баня грейнаха празничните светлини в понеделник вечерта.  С пищна заря в 17:00 часа бяха запалени празничните светлини на града и коледното дърво в курортния град. В утрото на понеделника децата на Павел баня сложиха началото на коледно-новогодишните празници в курортния град, като се включиха в инициативата "Да украсим с песни коледната елха".

продължава>

Колоритната коледно-новогодишна програма в курортния град Павел баня ще стартира от 15 декември понеделник, информираха от общинска администрация Павел баня.  Първи коледното настроение в Павел баня ще сътворят децата.

продължава>

Кръгла маса на тема:"Професионалното образование, балнеолечението и туризмът в Община Павел баня: опит, проблеми, перспективи" събра представители на БАН, Регионалните ръководства на Дирекция БТ,РИО, Синдикатът на българските учители.

продължава>

Трийсетина млади хора от неправителствената организация "Spirit of freedom" се събраха в павелбанското село Габарево. Младежите и девойките събрали се в Габарево са от пет европейски държави, а целта на посещението им е тренинг на темата за личностното саморазвитие и предприемачество. Младите хора ще останат в павелбанското селце един месец, където с помощта на своите треньори ще погледнат себе си зад огледалото.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ