Пенсионерският клуб в село Осетеново отбеляза своята десет годишнина миналата седмица. Рожденият ден на клуба премина под съпровода на български фолклорни ритми и огромна доза добро настроение.
Гости на любезните домакини от павелбанското село Осетеново бяха представителни групи от пенсионерските клубове на село Манолово и село Бегунци община Карлово.

продължава>

В най-скоро време ще бъде завършено асфалтирането на улица "Петко Колев" в Павел баня.
"Асфалтирането ще продължи след като финализира подписването на протокол за откриване на строителство и стартира изпълнението на обект Рехабилитация и реконструкция на улица в гр.Павел баня, свързваща ул. "П. Колев" и ул. "Освобождение", информираха от общинската администрация.

продължава>

Йорданка Трополва и Недялко Несторов взеха участие в традиционните Краеведски четения в Исторически музей "Искра" в Града на розите
Четенията се организират в навечерието на Деня на будителите в Казанлък. Организатори на 19-тото издание са Община Казанлък, Исторически музей „Искра”, Общинска библиотека „Искра” и Краеведско дружество „Иван Енчев – Видьо”.

продължава>

"Собственици на хотели, стаи и апартаменти за гости, както и заведения за хранене и развлечение, който са получили категоризация през 2004 и 2005г., трябва да я подновят до края на тази година.", алармираха от общинска администрация Павел баня.

продължава>

Бях минала вече възрастта, в която се чете "Чичо Томовата колиба", когато на комсомолско събрание красноречив оратор ни демонстрираше като пример за расова дискриминация надписите пред някои публични заведения в САЩ, предупреждаващи: "Вход за негри и кучета строго забранен!" Към спомена за тях ме върна разразилата се транспортна криза в Община Павел баня от средата на септември, чиито рецидиви тормозят и до днес жителите на общината. Но нека бъда конкретна: На. 31-ви октомври неотложен ангажимент в мероприятие на казанлъшкия музей "Искра", ме отведе час и половина по-рано на автогара Павел баня. "Билети за Казанлък не даваме!" - отрязва ме касиерка със сърдито лице и ми посочва, че трябва да чакам автобуса на тротоара извън терена на автогарата.

продължава>

Чудомироворо село Турия посрещна гости на Димитровден - 26 октомври.
Музика, местна кухня и добро настроение съпътстваше атмосферата на централния площад в селото в неделя.

продължава>

Община Павел баня ще финансира през учебната 2014/2015 година Школа по интереси за изкуства няколко извънучилищни форми. Извънучилищна форма "Театър", "Изобразително и приложно изкуство" и "Таекуондо" ще има в град Павел баня. Децата от павелбанските села Габарево и Търничене ще се радват на извънкласната форма по "Фолклор". "Акордеонен и вокален състав" пък ще има за децата в село Скобелево.

продължава>

В петък павелбанските полицейски служители заловиха извършителите на кражба от дома на 84-годишна жена, жителка на с. Асен. Жената подава сигнал за престъплението в петък, когато съобщава в УП - Павел Баня за кражба на 70 лв. от дома й.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ