В долината:
По традиция на 9 май кмета на Община Павел баня Станимир Радевски посреща в кабинета си ветераните от войните. Там те заедно проследяват Парада на Червения площад в Москва. По-късно през деня Радевски и ветераните поднесоха цветя и се поклониха пред паметта на загиналите във Втората световна война.  

продължава>

На снимката: дядо Христо и дъщеря му Бойка Всяко населено място си има емблематични хора, които са част от специфичния му човешки колорит. В Павел баня една от тези личности е Христо Николов Хиджов или бай Христо, както всички го наричат тук. Той е забележителен с две неща - първото, че е най-възрастният жител на града - през декември ще започне 98 години, а второто, че на територията на общината е от малцината живи ветерани от Втората световна война и единственият от Павел баня.

продължава>

От края на миналата седмица страстите в Павелбанска община отново се разгорещиха. За пореден път Общинска администрация и местния парламент започнаха да водят публични "престрелки" в изказването на своите различни позиции. Този път ябълката на раздора се оказа, решението на Общинския съвет да проведе свое изнесено заседание на 29 април във Велинград.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ