В долината:
В понеделник областния управител инж. Георги Ранов и неговият заместник Мариана Кръстева посетиха град Павел баня, за да се срещнат с кмета на града Станимир Радевски. Повод за посещението на Областния бе нуждата да се обсъдят въпроси, които касаят смяната на собствеността на земя, публична държавна собственост, и предоставянето й за управление на Общината.

продължава>

Община Павел баня ще бъде финансово подпомогната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изработване на Общия Устройствен план. 

продължава>

Не бях се и замисляла до сега и за миг, че някой художник би се опитал да нарисува портрет на Чудомир. По много причини. От една страна, че вече не е жив и не може пряко да бъде наблюдаван, от друга - че дълбоко одухотвореното му лице е трудно за изобразяване на белия лист. Но ето, че едно дете се опита и то твърде сполучливо да направи това. 
На откриването но Чудомировите празници в град Павел баня, имаше наредена изложба на детски рисунки. Между тях с изненада забелязах графичен портрет на писателя Димитър Христов Чорбаджийски - Чудомир. 

продължава>

Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" се завърна от турне в Мадрид в неделя.
Танцьорите прекараха пет дни в Мадрид по покана на Асоциацията на българите зад граница - "Требол".

продължава>

Или за абсурдите на една държава, тормоза на една нация и чувството за безнаказаност и надзаконие 
В края на миналата седмица колегите от Pavelbanya.eu съобщиха, че са получили сигнали от жители на Община Павел баня за вилнееща група от измамници в павелбанско. Недобросъвестните люде извършвали калайджийски и тенекеджийски услуги, на територията на община Павел баня. Наглеците заблуждават, изнудват и ограбват гражданите по хитро отработена престъпна схема. 

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ