В долината:
В читалището на гр.Павел баня беше чествана 125-та годишнина от рождението на Димитър Чорбаджийски - Чудомир миналата сряда. Гости на тържеството бяха Гергана Гечева и Лилия Димитрова - племеннички на писателя, и проф. Г.  Гечев - почетен гражданин на Павел баня. По време на честванията бе излъчен филм, който разказа за живота и творчеството на Чудомир, след което ученици от формация "Дядовата ръкавичка" от Школата по изкуствата при община Павел баня изиграха хумористични сценки, който посветиха на 125-годишнината от рождението на Чудомир.

продължава>

- снимки: Мариян Колев Над 1100 участници от цялата страна се включиха тазгодишния фестивал на маскарадните игри "Старци в Турия"
27 кукерски групи с над 1100 участници взеха участие в тазгодишния традиционен фестивал на маскарадните игри "Старци в Турия - 2015".

продължава>

Със заповед No РД-68/18.03.2015 г. на Кмета на община Павел баня е обявен прием на Заявления за отпускане на еднократни стипендии за студенти първи курс, съобщиха от общинска администрация. 
Срокът за подаване на заявленията е до 3 април в деловодството на общината. Комисия от 5 човека ще разглежда и одобрява подадените заявления на студентите.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ