Прабългарска школа за оцеляване Бага-Тур организира традиционния си събор в местността "Барите", Мъглиж. Събитието е по случай отбелязването на прабългарската нова година, която според прабългарския календар настъпва в деня след 22 декември. По този повод тази събота (утре) местността "Барите" ще събере много представители от школата, както и гости от всички възрасти, които заедно ще посрещнат настъпващата нова година.

продължава>

Началото на проект "Реконструкция и рехабилитация на техническата инфраструктура на община Мъглиж" бе даден в с. Тулово този понеделник от Областния управител инж. Георги Ранов и кметът на Община Мъглиж Господин Господинов.

продължава>

Криминалистите от УП - Мъглиж установиха извършителите на две домови кражби в с. Дъбово, извършени през последната седмица. Извършителите явно имат разнообразни интереси, защото сред придобивките им фигурират неща от ракия, та до персийски килим.

продължава>

Областният управител Живка Аладжова отново върна решение на мъглижките старейшини. Върнатото решение касае съгласие за отдаване под аренда на имоти - частна общинска собственост, без провеждане на търг или конкурс.

продължава>

 

Своя галерия ще има до десетина дни малката планинска община Мъглиж, съобщи кметът Господин Господинов, първите произведения ще бъдат нарисувани по време на започналия през седмицата първи международен живописен пленер с участие на руски, турски и български творци.

продължава>

Декларация за нулева толерантност към беззаконието в Община Мъглиж, приеха на свое заседание общинските съветници в Мъглиж. Декларация беше приета с почти пълно единодушие, след като беше разгледана като точка от дневния ред на заседанието на общинските съветници. Вносител на точката беше самият председател на ОбС Мъглиж Младен Чернаков.

продължава>


На 3-ти март Багатурите се събраха в град Мъглиж, за да отбележат, заедно с приятели и съмишленици, Освобождението на България и съвпадналия тази година с него "Конски Великден" - Тодоровден.

продължава>

До септември ще стане ясно дали тази социална дейност ще бъде делегирана от държавата

След 14 месеца усилена работа Община Мъглиж отчете проект "Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора" - дейности "Социален асистент" и "Домашен помощник". Общата му стойност възлиза на 107 389,44 лв., като сумата е предоставена безвъзмездно за осъществяване на дейността.

продължава>

Да разтури съществуващото от десетилетие незаконно ромско гето край Мъглиж се закани кметът на община Господин Господинов, който преди броени дни бе ударен с камък от непълнолетен ром.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ