В долината:

Модернизираната библиотека получи като подарък и 16 нови книги от български автори

В средата на миналата седмица в Мъглиж в библиотеката при НЧ "Пробуда-1869" беше открит Информационен център по Програма "Глоб@лни библиотеки. лентата на тържественото откриване преряза кметът на града Господин Господинов с пожеланието това да бъде началото на откриване на нови придобивки и прерязване на още много ленти в община Мъглиж.

продължава>

десетократен републикански шампион по автомобилизъм подпомага начинанието, не иска да се шуми

Със средства, събрани от дарители, основно икономически емигранти отвъд Атлантическия океан , започва спешен ремонт на православния храм "Свети Димитър" в град Мъглиж.

продължава>

Корейска делегация, водена от председателите на фондация "World neighbours" и клонът й учреден наскоро в България, посетиха миналата неделя мъглижкото село Зимница. Именно в Зимница се осъществява първият за Европа проект на световната фондация. Той стартира в началото на тази година и включва финансиране в размер на 30 000 щатски долара, което да се използва за отглеждането на картофи и зеле от безработни жители на селото.

продължава>

Старопланинското и китно селце Борущица, както по стар обичай, така и тази година на 11 юни (събота) ще отбележи своя празник - ПЕТДЕСЯТНИЦА или наричан още "Свети дух".

продължава>

5 282 515 лева е общата рамка на тазгодишния бюджет на Община Мъглиж. Той бе приет в края на миналия месец на заседание на местният Общински съвет.
Бюджета е разработен в съответствие с действащата нормативна уредба през 2011 год. и балансиран. 759 825 лв. в него са собствените приходи от местни данъци и такси, от наеми и продажба на общинска собственост.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ