Две състезателни двойки на казанлъшкия танцов клуб "Роза" взеха общо четири сребърни медала от провелия се във Варна "Открит турнир" и турнир валиден за Купа България "Одесос 2014". Казанлъшкия клуб бе представен от двойките Калоян Бялков - Симона Семова  и от Стоян Петров - Десислава Тенева с треньори Петър и Ваня Радеви.

продължава>

Даниела Тодорова, чието име носи казанлъшкият спортен клуб за хора с увреждания, донесе за България и града на розите два медала от Европейското първенство по лека атлетика в Суонзи (Англия).

продължава>

"Розите" се смъкнаха на последното място в групата "Розова долина" удари дъното на класирането в Югоизтоичната" В" група след поредна загуба от началото на сезона. Футболистите на тима от ст. "Севтополис" допуснаха загубиха като домакини и от "Левски" Карлово с 1:2. Единственото попадение за отбора бе реализирано от дузпа, десетина минути преди края на срещата.
Първият гол отбелязан от гостите дойде още в самото начало на двубоя, в 4-та мин, а около 30-та карловци наказаха съперниците си с още един гол за 2:0.

продължава>

Край Казанлък се проведе трибой „Бодлите на розите*2014“: Надпреварата  включваше - II Планинско бягане от село Енина до хижа Бузлуджа, XVI Състезание по нощно ориентиране за купа „Бузлуджа”, XVI Състезание по ориентиране за купа „Казанлък“ и II Планинско колоездене от село Енина до хижа Бузлуджа. “Бодлите на розите” се състоя в дните 9 и 10 август.

продължава>

Националния отбор на България по волейбол за девойки, водени от старши треньора на „Казанлък Волей – Багира“ Петър Дочев, тръгнаха с две казанлъшки състезателки в състава си за започващото днес в Сърбия Балканско първенство за девойки, старша възраст.

продължава>

Очакват се над 300 души от най-добрите планински бегачи, колоездачи и ориентировачи да стартират в най-голямото спортно-планинарско състезание за годината, което ще се проведе тази събота и неделя край Казанлък.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ