Както читателите на в-к "Долина", знаят в началото на месец юли 2010 г. "Футболен клуб Розова долина" - гр. Казанлък почти не съществуваше и имаше реална опасност отборът да не започне първенството в Югоизточна "В" АФГ, а ДЮШ на клуба да се разпадне и да не започне участие в Областните първенства.

продължава>

37 автомобилни пилоти /от които три чаровни дами/ от над 30 клуба участваха в 7-мия последен кръг на Националния планински шампионат -"Шипка 2010" - трасе "Бузлуджа". Финалният кръг донесе на казанлъшкия спортен клуб "Ефко Рейсинг", който бе и достоен домакин, трета отборна титла пред над 5-6000 почитатели на високите скорости в слънчевия неделен ден. 16 бяха автомобилите в обединената група A и N и 21 в т.нар. "хобита".

продължава>

Важна победа с 2:1 извоюваха казанлъчани в мач с прийоми от водните спортове на стадион "Локомотив" в Стара Загора. Трите точки "Розова долина" спечели в среща от 10-ия кръг на Югоизточната "В" група срещу "Тунджа 2006" /село Ягода/, двубой игран по повод празника на Стара Загора.

продължава>

На градския стадион тази неделя, ФК "Розова долина" по-скоро загуби две точки след нулевото равенство с "Гигант"/Съединение/. В 9-ти кръг от "В"Югоизточна група представителния казанлъшки тим игра за 0:0 пред над 300 души при типично есенно време.

продължава>

Волейболен клуб "Казанлък" продължава да пише спортната история на града ни. И то с шампионски замах, достойно и грандиозно. Момичетата /до 15 години/ водени от Лариса Китипова и Деко Григоров, след две победи във финалната четворка в Плевен, завоюваха заслужено златото и купата на републикански шампион.
Преди да стигнат до този шампионски фурор, момичетата с лекота станаха първи в региона.

продължава>

Казанлъшкият клуб по лека атлетика "Цветанка Христова" представи града ни по повече от достоен начин на „Зимния Шампионат по Хвърлянията" в София. Възпитаниците на екснационалката Светла Миткова завоюваха четири медала на базата на Националната Спортна Академия и очакват Втория Мемориален Турнир в памет на Цветанка Христова на 20 април отново в столицата.

продължава>

 

Новият  пилот на казанлъшкия „ЕФКО Рейсинг" Борис Григоров направи невероятно време в първата сесия от квалификациите за старта на пистовото първенство утре във Велико Търново. „Мицубиши"-то на видинчанина завърши в 12-ата обиколка с време от 1:21.504 мин., което е с 0.216 сек. по-добро от миналогодишното постижение на Илия Царски („Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9") в квалификацията от същото състезание.

продължава>

С двудневни международни стартове в Шипка и Казанлък, Българският колоездачен съюз и клуб "Лястовица 1905" откриха колоездачния сезон у нас.
Най-после Долината на розите в един типично казанлъшки спорт бяха домакини на критериуми, минали под знака на променливо и студено време и в отсъствието на българските асове на този спорт, които в момента „въртят педали" в Белгия и САЩ.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ