В долината:
В свежото слънчево утро на 26 май, младият кинооператор Огнян Белчев закусваше на терасата на уютното кафене, граничещо с крайбрежния булевард Ла Кроазет в Кан. Гледката към морето, преливащо в златисто-розови отблясъци, бе възхитителна, но той не поглеждаше натам, погълнат от преглеждането на купчината вестници, които бе купил рано сутринта.

продължава>

"В топографията на българската литература има няколко места, където живеят български поети и писатели, които дават облика на нашата съвременна литература. Сред тях е и Румен Денев от Казанлък!" - думите са на поета Бойко Ламбовски.

продължава>

Седмица след като Община Павел баня връчи (посмъртно) Годишната литературна награда за стихосбирката "Отплаване към щастливия залив" на поета  Чони Чонев, в края на миналата седмица в село Габарево се състоя представяне на отличената книга.

продължава>

Миналия петък в Пенсионерския клуб на казанлъшкото село Бузовград, писателят Продрум Димов представи най-новата си книга "Път в безпътицата". Организатори на срещата с поета и белетрист бе НЧ "Възраждане-2014" с. Бузовград, с подкрепата на МЦР-Взаимопомощ.

продължава>

"В турското читалище смее се агата, а в енинското ежедневно репетира раята." Броженията в читалищната дейност в казанлъшка община като че ли не стихват от години. О време на време има някакво затишие,  което като че ли е по-скоро затишие пред буря или просто страх.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ