Старозагорската поетеса Мария Донева гостува в Казанлък във вторник. Поводът беше представянето на новата й книга "Шепа лъскави череши", което се състоя в залата на Културно-информационния център.

продължава>

Клуб "Орлица" при ТД "Орлово гнездо"  организира среща на лиричното слово в клуба миналата седмица. Срещата се състоя до паметника на Георги Кирков в града на розите. Причина и повод за срещата на лиричното слово бяха три дами -  поетесата Мария Марковска.

продължава>

Кандидатурите "Цъфнало бяло кокиче" на НЧ "Пробуда - 1928" - с. Змейово, "Гергьовден в Дълбоки" на НЧ "Развитие - 1878", с. Дълбоки, и "Ръчаушка" на НЧ "Алеко Константинов - 1919", с.Ясеново, са определени за участие в националния етап по попълване на Националната система "Живи човешки съкровища - България" от името на област Стара Загора.

продължава>

доктор Стоянка Кочешева показа непознатото си лице

Част от членовете на Пенсионерски клуб - Казанлък, които членуват във сформирания от тях "Читателски кръг по интереси" се събраха в петък, за да открият едно непознато до сега лице на доктор Стоянка Кочешева. 

продължава>

"Дихание от Долината" посрещна гости, приятели и почитатели на театралното изкуство в Казанлък. Приказката за сътворението се изигра пред казанлъчани на сцената в Дома на културата "Арсенал".

продължава>

Повече от  300 фолклорни състава и индивидуални изпълнители от България, Полша и Молдова взеха участие в 18-тия Старопланински събор "Балкан фолк 2014", който се проведе в продължение на 10 дни във Велико Търново през май тази година.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ