И тази година НЧ „Искра" отвори широко вратите си за XII-тия песенен празник „Прекрасна си, мила Родино!" превърнал града ни в един от центровете на родолюбивата, патриотична и туристическа песен. Песенният празник бе организиран от Община Казанлък - отдел „Култура" и ТД „Орлово гнездо". Празникът е едно признание към всички, които с любов възпяват и изграждат българските ценности и прекрасната ни природа.

продължава>

Над тези сериозни въпроси са разсъждавали няколко активни млади хора, регистрирали се във фейсбук в група „КАЗАНЛЪЧАНИ". Тъй като групата е обществена и в режим „свободен достъп", ще си позволим да споделим някои от мненията в дискусията „КАК ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ЖИВЕЯ В КАЗАНЛЪК И МОГА ЛИ ДА СИ НАМЕРЯ РАБОТА?", като оставим само инициалите на участниците в нея:

продължава>

Кои са пътниците във втора класа, за какво си говорят и накъде са се запътили всички те? Част от отговорите, както и редица провокирани от тези отговори въпроси, е събрал в първата си книга казанлъшкият журналист Светлозар Стоянов.

продължава>

Цончо Балканджиев от Павликени спечели първата награда в третия национален фотоконкурс „Човекът до мен" с фотографията си „В очакване на добър ден". Събитието по традиция е част от афиша на Чудомировите празници в Казанлък и се организира от Община Казанлък съвместно с „Фотографска академия" - София Браншово сдружение на фотографите.

продължава>

 

В рамките на Чудомировите празници тази година, лъчезарната и слънчева Ганка Стойчева ще представи четвъртата си поред книга. След „Най-хубавият сън", „Голямата изненада" и „Далеч от мечтите" най-новата книга на авторката - „Споделено", вече е факт. В стоте страници на хартиеното издание са събрани 27 разказа и очерци за личности, с които съдбата я е срещнала през годините.

продължава>

"Тази книга се издава в памет на стотиците хиляди тракийски бежанци-изгнаници, прокудени от родните им места в Одринска Тракия през 1913 година.
В памет на всички избити, изклани, насилени и разорени от Арда до Черно и Бяло море.Тази книга нека бъде жълъд посят, а дъба, който ще поникне от нея - да стори сянка на тяхната Мъка и Памет!"

продължава>

В най-женския месец от годината, в седмицата, която започна с реверанс към жените в деня на техния празник, съвсем знаково е и премиерата на първия роман на казанлъшката авторка Женя Димова. След няколко книги с поетични текстове, след сборник с разкази, романът е логично продължение на търсенията на един автор, с неспокоен творчески дух и неизчерпаемо любопитство към живота, какъвто е Женя.

продължава>

С възгласи "Браво" и с бурни аплодисменти казанлъшката публика възнагради блестящата игра на младите актьори от театрална студия "Арсис" с ръководител Мая Стоянова, която е и режисьор на премиерния спектакъл "Жените в Народното събрание".

продължава>

Благой Емануилов е роден на 1 април 1934 година в с. Габарево. Завършил е гимназията в Казанлък и юредическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Зад гърба си има над 30 години юридически стаж, от които 20 години като следовател. С проблема за гибелта на руското царско семейство се занимава от 1995 година. Първите публикации по темата са във в. „Марица" - Пловдив.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ