Станислав Марашки получи втора награда за проза на Дванадесетия национален литературен конкурс "Ний всички сме деца на майката земя", организиран от Народно читалище "Христо Смирненски" в София в район "Овча купел", Столична община и Съюза на българските писатели. Отличието е за разказа му "Съчинение по литература".

продължава>

Приятелят и сътрудник на вестник "Долина" Станислав Марашки получи почетния знак на Министерството на културата "Златен век" на 20 май в зала-сцена 17 на Министерството на културата. 

продължава>

Миналия четвъртък поетът Димитър Гачев гостува на Казанлък със стихосбирката си "Восъчни печати", чийто редактор е писателят Гриша Трифонов. Книгата бе представена от казанлъшкия поет Румен Денев в Културно-информационния център на ул. "Искра"4. Събитието бе организирано с помощта на Общинска библиотека "Искра" и Клуб на Дейците на културата. 

продължава>

Талантливите ученици на клавирния педагог Мариана Мъгева получиха поредно признание и награди при участието си на 3-тия Международен клавирен конкурс "Vivapiano"-София, който се проведе от четвъртък миналата седмица и продължи до неделя включително.

продължава>

Миналата сряда вечер във залата на Военен клуб - Казанлък се състоя двучасов концерт с подкрепата на Община Казанлък и ОБ"Искра". Събитието е във връзка с Националната инициатива "Четяща България", в която участва и общинската библиотека.

продължава>

Лилия Димитрова представи краеведския си  труд "Китка босилек - елмазен пръстен"

В понеделнишката вечер, казанлъшката писателка, потомка на Чудомир, Лилия Димитрова съвместно с директорът на ОБ "Искра" Анна Кожухарова и гл. асистент д-р Диана Данова - Дамянова, музиколог, представи своята последна книга, плод на 50 години труд - "Китка босилек - елмазен пръстен" в къща-музей "Чудомир".

продължава>

Миналия четвъртък градската художествена галерия събра картини на Илия Бешков в изложба, носеща името "Да нарисуваш това, в което вярваш". Тя ще остане там до края на този месец. Експозицията се състои от 66 творби на художника - рисунки, карикатури и гвашове. Представената колекция от картини е собственост на плевенската художествена галерия, това съобщи Христо Генев, който съвместно с директорът на плевенската художествена галерия Мирослав Минчев представи "Да нарисуваш това, в което вярваш".

продължава>

Предпремиерно, в съботната вечер в залата на НЧ "Искра - 1860", Казанлък се игра постановката на Елин Рахнев "Фенове", режисирана от Николай Гундеров. Главните роли изпълниха актьорите от казанлъшкия театър "Любомир Кабакчиев" - Георги Атанасов и Стоян Руменин.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ