Още едно събитие под шапката на вече отминалите Чудомирови празници се проведе в Казанлък. В късния петъчен следобед  в къща-музей "Чудомир" събра читателите на поета Иван Вълев, дошли да се срещнат очи в очи с неговата поезия.

продължава>

На 11 декември от 17,30ч. в градската художествена галерия стартира гостуването си изложбата на габровския музей "Дом на хумора и сатирата", която ще продължи да радва казанлъчани и гости на града  до 31 януари 2014г. Изложбата е с тематичното заглавие "Празниците на българина" и включва 30 живописни творби на 22 бългорски художници, творили през последните 30 години на 20 век. Платната са част от 1460-те произведения съхранявани в художествен фонд "Хумор на народите" на музея. Фондът на "Дом на хумора и сатирата" включва хумористични произведения от всички жанрове на изобразително изкуство и наброява  38000 творби на 9000 автори от 173 държави.

продължава>

Със суровата екзотика на Хималаите и източния чар на Индия запозна съгражданите си казанлъчанинът Илиян Дончев. Във вторник, в залата на инфоцентъра на ул. "Искра" 4, казанлъшкият бизнесмен представи изложба и филм. Фотографиите му обединени в заглавието "Индия - храмове и поклонници", вече бе показана с голям успех в София и страната. Необичайното в тази фото-колекция е, че кадрите са запечатани с камера, вградена в мобилен телефон, призна пред публиката самият автор. Той подчерта, че споделя това повече като доказателство за факта, че не винаги човек се нуждае от скъпа професионална техника, за да осъществи един творчески импулс. За професионалните качества на фотографиите на Дончев, ласкаво е изказа и доайенът на казанлъшката фотография Кольо Пейчев. 

продължава>

На 28.11.2013г. от 17.30ч. в залата на ул. "Искра" №4 се проведе представяне на луксозното двуезично издание на книгата "Художниците на Казанлък", чийто автор е именитият изкуствовед доц. д-р Марин Добрев. Според Христо Генев - директорът на казанлъшката Художествена галерия, сборникът представлява мащабно и цялостно изследване върху казанлъшките творци на изобразителното изкуство.

продължава>

Смесен хор "Петко Стайнов" с диригент Младен Станев ще ни потопи в магията на хоровото пеене на 1 декември - неделя от 17:00 часа в Художествената галерия. Концертът е част от музикални празници "Петко Стайнов", които се провеждат ежегодно.

продължава>

Спомням си яркостта и светлината, които се излъчваха от платната на Иван Гайдаров през зимата на 2011г. на изложбата "Смирение" в Казанлък. Слънчево жълто, греещо оранжево, червено, в което пулсираше огнената пенеста кръв на горящия в изкуството си художник. Горящ в изкуството и едновременно смирен пред великото тайнство и сила на Живота, на слънцето, на природата.

продължава>

Урок по родолюбие и патриотизъм изнесоха над 60 деца в казанлъшкото село Енина миналия петък. Урокът по родолюбие протече като конкурс за рецитатори "Поклон, будители народни!", в който се включиха ученици от 1 до 7 клас.
Организатор на конкурса за рецитатори, който се превърна в своеобразен празник на поезията и урок по родолюбие, бе НЧ "Братство - 1869" с. Енина, както и с партньорството на ОУ "Христо Ботев" село Енина и Общинска библиотека "Искра".

продължава>

Истински взрив от аплодисменти прозвуча в залата на старозагорската опера при появата на група "Калинушки" от варненското село Казашко, където от две столетия живеят потомци на волни донски войници.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ