Школата по изобразителни и приложни изкуства "Арт линия" отпразнува своя 12-ти рожден ден миналия вторник. Празникът бе белязан и от 12-тата поред годишна изложба на възпитаниците на школата, която бе открита същия ден в Галерия "Ателието".

продължава>

Първо и второ място в своята възрастова група, завоюваха китаристите от класа на Стефан Христов при НЧ "Възродена искра - 2000". Те се състезаваха в конкурса "Майстори на класическата китара" заедно с представители на музикалните училища от София, Варна, Пловдив. По стара традиция фестивалът се проведе под патронажа на кмета на град Гоце Делчев. В рамките на фестивала се проведоха два конкурса "Майстори на класическата китара" и за първи път в България "Майстори на електрическата китара".

продължава>

Пенка Ненова представи втората си книга "Трепетни взори" в средата на миналата седмица. Залата на ЛХМ "Чудомир" трудно събра любителите на словото и приятелите на Пепа дошли да се потопят в нейното творчество. Стоте страници на втората книжка на Пенка Ненова са изпълнени отново с много събития и случки, но и умело в тях е втъкана и твърдата позиция по проблемите на крехката Пепа. В нейните разкази е втъкана и болката, и радостта на авторката. Пенка Ненова разказва в книгата си случки от миналото, но нейните поуки втъкани в тях са като оставено наследство за бъдещите поколения.

продължава>

Възпитаничката на вокалния педагог при читалище "Възродена Искра" Мариана Мъгева, десетгодишната Весела Паунова, стана трета в своята възрастова група на Международен фестивал на изкуствата "Орфей в Италия".

продължава>

На 28 септември се навършват 111 години от освещаването на храм-паметника "Рождество Христово", известен още като Шипченски манастир

Освободителната война 1877-1878 г. е отшумяла, но е оставила дълбоки рани в Русия. Според статистиката на главния санитарен инспектор на Балканския фронт загубите на Русия са 178 935 души: убити - 67 792, починали от рани - 21 981, поразени от болест - 45 791, останали осакатени - 43 386. А изчезналите не влизат в тази статистика. Те са над 20 000. Раждаемостта в Русия е спаднала с 45 на сто.

продължава>

Продължава от бр. 37
Надвечер на 19 септември в Розово се получава паролата и сигнала за въстанието. Съмнявайки се в достоверността на същото розовци не предприемат действия. На 20 септември към обед, след като чули стрелбата от сражението, което се е водело край Енина предприемат действие. Сформирания отряд последователно установява новата власт в селата Розово, Средногорово и Горно Черковище.

продължава>

Световната глобална информационна мрежа все повече и повече разпространява материали целящи дискредитиране политиката на левите сили. Стига се до абсурдното определение като това, че "комунизмът е най-антихуманната идеология на земята". Това ще рече, че най-антихуманно е да се бориш за свобода, солидарност и социална справедливост между хората, за довеждане на различията до разумни граници. Борбата за постигане на тези цели има своята хилядолетна история, но резултатите от нея все още водят до разслоение в обществото на малко на брой много богати и болшинство бедни и онеправдани. За съжаление сега този процес за нашата страна се осъществява в по-висока степен.

продължава>

Галина Маринова, Цветан Вълчев и Габриела Малова, бяха възпитаници на школата по изобразително изкуство "Живопис" с ръководител Галя Иванова към ОДК "Св. Иван Рилски", които участваха в първия международен фестивал на детската рисунка в Хонг Конг. Ето какво сподели след завръщането си от там една от участничките - Галина Маринова:

продължава>

С приключения и много емоции започна август за дванадесет ученици от клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" - Казанлък, които се завърна от десетдневен творчески лагер в Боровец. Идеята на светлинките беше да използват почивката за планински снимки по сериала "Аурелион - вечният баланс".

продължава>

"Шипка" изгревът на свободата бе озаглавена юбилейната изложба по повод 135 години от освобождението на България от турско робство и 136 години шипченска епопея представена на връх "Шипка" от школа "Арт линия" по време на честванията.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ