Блестящо представяне и присъдени три специални награди, това са резултатите на възпитаниците на преподавателя по пиано Елена Юлиянова от Читалище "Искра" в XXI Международен конкурс за инструменталисти и композитори "Музиката и Земята".

продължава>

Съвместен концерт в Исторически музей "Искра", ще изнесат този петък от 18 часа Сборен смесен хор Париж - Франция с диригент Цветан Добрев и Смесен камерен хор "Севтополис" с диригент Дора Кошева. Това съобщиха от НЧ "Възродена искра" и уточниха, че вече е традиция хорът към читалището да посреща гости от чужбина и страната.

продължава>

Читалищните библиотеки са мястото, където всеки човек за първи път се докосва до книгата, знанието, науката, информацията. Те са мястото, където може да му се предаде любов към книгата и четенето, да се съдейства за формирането му като личност. Те са мястото където този малък човек може да бъде спечелен като читател за цял живот.

продължава>

Нетрадиционен подход за участие в тазгодишната националната инициатива "Четяща България", избраха от ениското читалище "Братство". Дните на четенето, те ще отбележат с поредица от спектакли "Аз, Бай Ганьо" по Генчо Китипов в Казанлък и Енина в дните между 23 и 25 април.

продължава>

Ученици и преподаватели от ОУ "Д-р Петър Берон" в село Шейново дните от 22 до 26 април посветиха седмицата на детската книга и изкуствата за деца. В първия ден на седмицата на детската книга любознателните възпитаници на шейновското училище се запознаха с творчеството и почетоха паметта на незабравимия Генчо Станчев Негенцов или известен за поколения българи Ран Босилек.

продължава>

Вече втора година в ПГ "Иван Хаджиенов" по програма "Успех" работи клуб "Архимед". Участниците в него са 15, от 10, 11 и 12 клас. Основната цел на клуба е да се разширят математическите знания на учениците, редувайки сериозната математика със забавни задачи.

продължава>

Казанлъчанинът Петър Петров, студент в НАТФИЗ, бе удостоен с едногодишна стипендия за отличен успех от Съюза на артистите в България. Стипендията си Петров получи на церемонията по връчването на Наградите ИКАР 2013 в Народния театър "Иван Вазов" на 27 март.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ