В долината:
"Тази книга се издава в памет на стотиците хиляди тракийски бежанци-изгнаници, прокудени от родните им места в Одринска Тракия през 1913 година.
В памет на всички избити, изклани, насилени и разорени от Арда до Черно и Бяло море.Тази книга нека бъде жълъд посят, а дъба, който ще поникне от нея - да стори сянка на тяхната Мъка и Памет!"

продължава>

В най-женския месец от годината, в седмицата, която започна с реверанс към жените в деня на техния празник, съвсем знаково е и премиерата на първия роман на казанлъшката авторка Женя Димова. След няколко книги с поетични текстове, след сборник с разкази, романът е логично продължение на търсенията на един автор, с неспокоен творчески дух и неизчерпаемо любопитство към живота, какъвто е Женя.

продължава>

С възгласи "Браво" и с бурни аплодисменти казанлъшката публика възнагради блестящата игра на младите актьори от театрална студия "Арсис" с ръководител Мая Стоянова, която е и режисьор на премиерния спектакъл "Жените в Народното събрание".

продължава>

Благой Емануилов е роден на 1 април 1934 година в с. Габарево. Завършил е гимназията в Казанлък и юредическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Зад гърба си има над 30 години юридически стаж, от които 20 години като следовател. С проблема за гибелта на руското царско семейство се занимава от 1995 година. Първите публикации по темата са във в. „Марица" - Пловдив.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ