В долината:

Още едно събитие под шапката на вече отминалите Чудомирови празници се проведе в Казанлък. В късния петъчен следобед  в къща-музей "Чудомир" събра читателите на поета Иван Вълев, дошли да се срещнат очи в очи с неговата поезия.

продължава>

На 11 декември от 17,30ч. в градската художествена галерия стартира гостуването си изложбата на габровския музей "Дом на хумора и сатирата", която ще продължи да радва казанлъчани и гости на града  до 31 януари 2014г. Изложбата е с тематичното заглавие "Празниците на българина" и включва 30 живописни творби на 22 бългорски художници, творили през последните 30 години на 20 век. Платната са част от 1460-те произведения съхранявани в художествен фонд "Хумор на народите" на музея. Фондът на "Дом на хумора и сатирата" включва хумористични произведения от всички жанрове на изобразително изкуство и наброява  38000 творби на 9000 автори от 173 държави.

продължава>

Със суровата екзотика на Хималаите и източния чар на Индия запозна съгражданите си казанлъчанинът Илиян Дончев. Във вторник, в залата на инфоцентъра на ул. "Искра" 4, казанлъшкият бизнесмен представи изложба и филм. Фотографиите му обединени в заглавието "Индия - храмове и поклонници", вече бе показана с голям успех в София и страната. Необичайното в тази фото-колекция е, че кадрите са запечатани с камера, вградена в мобилен телефон, призна пред публиката самият автор. Той подчерта, че споделя това повече като доказателство за факта, че не винаги човек се нуждае от скъпа професионална техника, за да осъществи един творчески импулс. За професионалните качества на фотографиите на Дончев, ласкаво е изказа и доайенът на казанлъшката фотография Кольо Пейчев. 

продължава>

На 28.11.2013г. от 17.30ч. в залата на ул. "Искра" №4 се проведе представяне на луксозното двуезично издание на книгата "Художниците на Казанлък", чийто автор е именитият изкуствовед доц. д-р Марин Добрев. Според Христо Генев - директорът на казанлъшката Художествена галерия, сборникът представлява мащабно и цялостно изследване върху казанлъшките творци на изобразителното изкуство.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ