В долината:

Смесен хор "Петко Стайнов" с диригент Младен Станев ще ни потопи в магията на хоровото пеене на 1 декември - неделя от 17:00 часа в Художествената галерия. Концертът е част от музикални празници "Петко Стайнов", които се провеждат ежегодно.

продължава>

Спомням си яркостта и светлината, които се излъчваха от платната на Иван Гайдаров през зимата на 2011г. на изложбата "Смирение" в Казанлък. Слънчево жълто, греещо оранжево, червено, в което пулсираше огнената пенеста кръв на горящия в изкуството си художник. Горящ в изкуството и едновременно смирен пред великото тайнство и сила на Живота, на слънцето, на природата.

продължава>

Урок по родолюбие и патриотизъм изнесоха над 60 деца в казанлъшкото село Енина миналия петък. Урокът по родолюбие протече като конкурс за рецитатори "Поклон, будители народни!", в който се включиха ученици от 1 до 7 клас.
Организатор на конкурса за рецитатори, който се превърна в своеобразен празник на поезията и урок по родолюбие, бе НЧ "Братство - 1869" с. Енина, както и с партньорството на ОУ "Христо Ботев" село Енина и Общинска библиотека "Искра".

продължава>

Истински взрив от аплодисменти прозвуча в залата на старозагорската опера при появата на група "Калинушки" от варненското село Казашко, където от две столетия живеят потомци на волни донски войници.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ