В долината:
"По време на своето гостуване в Казанлък, поетесата превърна галерията на "Искра" No 4 в своеобразна сцена, на която по изключителен жив, образен и неповторим начин изигра интересни моменти от своето творчество. Сред притихналата публика зазвучаха все още непубликуваните стиховете "Молитвеник в кухнята" и "Плачете момичета...". В последното стихотворение  Кондова симпатично иронизира различията между половете, показвайки тънък хумор, изпъстрен с проницателност и чувствителност: "писна ни от мъжки момичета, бради ни пораснаха". 

продължава>

"Убеден съм, че и тази книга е част от художествената история на народа и на неговата армия." В края на месец октомври ще бъде представена втората книга от "Военна проза" на тритомника "Храбростта и мъката на България". Съставител и автор на бележките и предговора на втората книга с военна проза е о.з. полковник Георги Георгиев. Организатор на инициативата е УС на Съюза на ветераните от войните в България.

продължава>

В Института за автомобилни инструктори студентите шумяха пред една от изпитните зали. Гошо Уискито стисна мъжествено зъби: редът му беше дошъл.
- Успех! - пожела му Галя и го млясна по бузата.
Галя беше единственото и, следователно, най-красивото момиче в курса. За нея се чакаше ред! Без това да важи за някои от професорите, разбира се.

продължава>

Залата на културно-информационния център на "Искра" No 4 в Казанлък се оказа тясна да побере множеството, дошло да научи нещо повече за една новоиздадена книга. Книгата на писателят и журналист с казанлъшки корени, потомка на известния род Балкански - Весела Василева. Журналистката беше в Казанлък, където представи своята трета поредна книга - "Поглед към миналото - моят казанлъшки род". Организатори на събитието бяха община Казанлък и ОБ "Искра". С представянето на книгата стартира и кампанията "Чети с мен" под патронажа на президента Росен Плевнелиев, която се проведе в следващите три дни в Казанлък - 26, 27 и 28 септември.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ