В долината:

"Писателите трябва да разказват интересни истории, да имат хубав език и стил, а не да мъдруват.", смята един от безспорно най-талантливите и четени съвременни български автори Милен Русков.

продължава>

,, Развейте знамената                          
тъй като са се вели                                                                  
на Шипка и Плевен
тъй като са плющели"
Любомир Бобевски
В-к ,,Родина" 1933г.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Движейки се към площад "Севтополис" към мен се насочи позната личност, знаех че се казва Емил и че е контактен. За пръв път го видях в собственото му екзотично заведение, където понякога отсядах на чаша чай или сладолед привлечена от естествената зеленина, с която беше обгърнато Заведението. Емил се приближи до мен, здрависа се и ми сподели, че работи по възстановяването на Съюза на запасните подофицери.

продължава>

На 07.11.2013г. в Дом на Културата "Арсенал" от 12,30ч. се проведе тържество по случай 130 години от създаването на Хуманитарната гимназия в гр. Казанлък. На него присъстваха много минали и настоящи ученици и учители. Празникът бе почетен от госпожа Татяна Димитрова, директор на Регионалния Инспекторат по Образованието, гр. Стара Загора, както и от заместник-кмета на Община Казанлък, госпожа Даниела Коева. Тя  поднесе своите поздравления от свое и от името на госпожа Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък. Към поздравленията се присъединиха и казанлъшките СОУ "Екзарх Антим I", "Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт", ПМГ "Никола Обрешков".

продължава>

Сава Савов племенникът на  известния казанлъшки композитор и музикален общественик, обогатил българската музикална култура и допринесъл значително за развитието й Петко Стайнов започва работа по заснимането на филм за хор "Петко Стайнов". Екипът на филма вече е готов с идеята и сценария и предвиждат до дни да започнат снимките. Сценарият на филмът е идея на Сава Савов и Яница Станчева. Сава Савов е казанлъчанин, но живота го отвежда в областния град Стара Загора, където живее и до днес. По професия той е журналист и често любовта му към родния Казанлък, който той нарича още столицата на розовата долина го връща отново в бащината му къща. Той с усмивка на лице подчертава, че футбола му е слабост, но предпочита ФК"Берое" пред "Розова долина". той е бил връзки с обществеността на старозагорския тим. Но Савов споделя, че никога няма да забрави дните, когато е отразявал футболните срещи на ФК "Розова долина", когато тимът е мерил сили в А група.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ