В долината:
Това е той - нашият съгражданин бай Теню Пиндарев - мъдър, обичан, уважаван, изключителен ЧОВЕК. С него се запознахме много отдавна в далечната 1965 г. Неговата сестра заедно със съпруга си бай Станчо имаха апартамент в нашия блок на "бул. Ал. Батенберг", който по-късно след нейната смърт и на съпруга й, които нямаха деца, остана на най Теньо.

продължава>

Бившият премиер бе награден в Казанлък с почетния знак "25 години от демократичните промени в България"
В петък първият демократично избран министър-председател на България Филип Димитров дойде в Казанлък, където се срещна с казанлъчани. Димитров от скоро е отново в България, след като изтече мандатът му на посланик на ЕС в Грузия.

продължава>

Първата ми среща с Евтим Евтимов беше когато бях на 15-16 години. В един майски ден, когато слънцето надничаше иззад щорите на прозореца ми и аристократичния ми мързел ме беше пленил, и захвърлих учебниците си по литература. Тогава се срещнах с българския жив класик Евтим Евтимов за първи път...

продължава>

Из дневника на подполк. Димитър Алексиев Подскочиев След прекратяването на епичните боеве край река Драва в Унгария по време на Втората световна война или тъй наречената Дравска епопея (5-20 март 1945г.), военният зловещ театър променя посоката си. Явно хитлеристите губят позициите си, но все още не така лесно се предават. Отстъпват бавно и нови боеве се водят около река Мур, където също падат много жертви.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ