КОЙ Е КОЛЬО ГОРЧЕВ?

Родното ми село Обединение с приблизително около шест хиляди жители беше най-голямото село във Великотърновска област. Родителите ми бяха земеделци. Те имаха две деца - аз и брат ми Горчо, който завърши история в историческия факултет на СДУ.

продължава>

Запознанството ми с Иван Славков стана в началото на 1976 г. След телефонно уточнение, аз за пръв път се срещнах в кабинета му на 10 етаж, в Българската Национална Телевизия (БНТ) на ул. "Сан Стефано". Посрещна ме един лъчезарен, изключително достъпен и предразполагащ за воденето на човешки разговор Иван Славков. Никаква дистанция по между ни - той, генерален директор, аз - общественик, работещ тогава в днешната фирма "Арсенал". Темата възможно ли е екипа на "Панорама" да се срещне с колектива от два до три пъти през годината, като го запознава с актуалните проблеми възникнали у нас и по света и дава отговори на повдигнатите въпроси. Времетраенето на разговора ни беше малко повече от почерпка с кафе.

продължава>

Петър Курумбашев е роден през 1968 година в Плевен. През 1990 година завършва Техническия университет. Той е един от идеолозите на студентското предаване "Ку-Ку". Един от основателите на Асоциацията на независимите студентки дружества. В момента е народен представител избран от листата на социалистите.
В средата на април, той се срещна със студенти от УНСС в София за дискусия по тема - "Има ли гражданско общество в България?". срещата беше организирана от Информационен младежки съюз.

продължава>

 

В началото на февруари тази година на 83 години почина един от големите журналисти-вестникари на България, нашият земляк шипкалия - Генчо Бъчваров. Познат най-вече сред журналистическите среди на Казанлък и по-възрастното поколение, непознат за младите.

продължава>

"Мечтите нямат граници - защо трябва възможностите да имат?"

Ако името Viperfish нищо не ти говори или събужда асоциации единствено за грозновата океанска риба, която светка в непрогледния мрак, за да заслепи и улови жертвите си, значи...не се интересуваш от съвременна рок музика, не четеш "Rolling Stone Magazine", не слушаш Радио Z-Rock, не следиш конкурсите за млади български групи и изпълнители в страната и Европа и...не си се заглеждал в концертния афиш от доста време насам. Няма да те питам защо така и какво ти се е случило, ще ти кажа само: ела в рок клуб "ДУПКАТА" в Казанлък на 16 април вечерта, за да чуеш как звучи най-революционната и амбициозна млада българска рок група на живо!

продължава>

Редовно отчетно-изборно събрание проведе тази събота енинската кооперация. С 36 гласа "ЗА" за неин председател член-кооператорите преизбраха досегашния - Сава Койчев Савов. Изборът за ръководни органи на кооперацията бе проведен, едва след като присъстващите на общото събрание изслушаха докладите на председателя и на досегашния контролен съвет, за извършеното през изминалите години и състоянието на кооперацията в момента.

продължава>

 

Медиите са естествена трибуна за комуникацията между евродепутатите и техните избиратели, подчерта евродепутатът Илияна Йотова пред представители на регионални медии на семинар "ЕС срещу кризата", организиран от Информационното бюро на Европейския парламент в България .

продължава>

Два юбилея свързани с казанлъшката Природо-математическа "Никола Обрешков", доведоха в Казанлък новия посланик на Република Куба в България - Н. Пр. госпожа Тересита Капоте Камачо. Но, Тересита, както я наричат многобройните й приятели у нас, включително и в Казанлък, съвсем не е просто дипломат.

продължава>

 

Йорданка Трополова е член на Съюза на българските журналисти. Тя е удостоена и с орден "Кирил и Методий" - първа степен. Значителна част от професионалната й кариера е свързана с Комитета на българските жени, в който работи като завеждащ отдел, секретар и първи заместник председател. Трополова работи и като главен експерт по социалната политика в Социалния съвет на Министерски съвет. Пенсионира се като главен редактор на списание "Лада", след което продължава да работи в "Ние жените", сътрудничи активно на списание "Български дипломатически преглед" и "Българе", в които редовно помества материали за известни личности и културни събития в община Павел баня.

продължава>

Преди месец, около две седмици преди Денят на будителите, на сцената на читалище "Възродена Искра" в Казанлък, Васко Кръпката и неговата група, представиха новият си албум "Емигранти". В неделната октомврийска вечер, в полутъмен салон, около 40 души станаха свидели на изумителен концерт. Не защото повечето от тях няма как и къде да чуят и видят емблематичния изпълнител... просто, колко често ви се е случвало напоследък да си купите билет за рок-концерт на българска банда? И, спомняте ли си времето, когато читалищата не можеха да поберат напиращите да чуят на живо "Щурците", "Сигнал", ФСБ ....

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ