Компроматна битка заля старозагорската организация на БСП след провалилото се заседание на конференцията миналата събота.

Форумите на електронните медии преливат от злостни коментари. Мишени са всички знакови фигури от двете страни на партийната барикада. 

продължава>

В тези напрегнати за БСП дни, когато наближават изборите за Европарламент, съм смутен от деструктивните действия на някои личности от партийната върхушка. С фриволните си действия те омаломощават идейно и организационно партията.

продължава>

Евродепутатът Евгени Кирилов (БСП) е първи заместник-председател на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент и член на Подкомисията по отбрана и сигурност, която е част от от комисията по външни работи. Правомощията и отговорностите й са свързани с европейската политика за сигурност и отбрана, с общата външна политика. Важна тема от срещата му с 15-те регионални журналисти по повод Информационната кампания на ЕП за предстоящите парламентарни избори  през ноември тази година бяха особено наболелите проблеми на България свързани с бежанския поток, който минава през страната ни.

продължава>

Това каза той  по време на семинара, в който взеха участие 15 регионални журналисти от България в Брюксел, по повод Информационната кампания на Европейския парламент (ЕП), за която в. "Долина" вече писа. Д-р Андрей Ковачев е евродепутат от  ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по външни работи на ЕП и член на Подкомисията по сигурност и отбрана. Според него Русия, втората администрация на Путин, е изключителвно агресивна, тя се опитва да съботира нашето източно партньорство и то доста успешно.

продължава>

"Илюзията за свободата ще продължи докато е изгодно. В момента, в който илюзията стане твърде скъпа, ще махнат декора, ще свалят завесата, ще отстранят масите и столовете от сцената и ще видите тухлената стена в задната част на театъра."
Франк Запа


12-ти ноември. Точно 24 години след поредното ни "освобождение". Полицаи бият студенти. Протестите не спират, с различна интензивност, с различен обект и причина, но винаги под общия знаменател "ОСТАВКА". Едно правителство падна, преди по-малко от година, заради протести. Хората пак са навън, не искат и това правителство. Ако тези протести успеят - кой ще дойде? Ами ако не успеят? Какво става? Защо?

продължава>

На 13 и 14 ноември 2013г. се състоя журналистически семинар в Брюксел, представляващ част от информационната кампания за избори на нов Европейски парламент (ЕП). Семинарът бе организиран от Информационното бюро на ЕП в България и в него взеха участие 15 регионални журналисти от цялата страна.  Вестник."Долина" бе представен от Светла Димова.

продължава>

Все по-често започвам да си припомням тази стара мъдрост, че пътят към Ада е постлан с добри намерения. И всеки път започвам да се плаша все повече и повече, колко вярна се оказва. Но с някаква инатливост не спирам да се опитвам да разбера тази на пръв поглед нелепа зависимост - добрият порив, да те праща в Ада. Обаче е факт! И понеже личните примери за подобни актове на доброта са безбройни, но могат да бъде пренебрегнати като непоказателни, защото са твърде малки като мащаб на засегнати хора, то нека погледнем по-общи и значими теми. И за да не изпадаме в безполезно чоплене на миналото, да се спрем на днешния ден. 

Примерът:
"Общинари ще дебнат за нови незаконни постройки в "Казмера"

макар и незаконни - досегашните остават, реши кметът Галина Стоянова, Общината е предоставила, агрегат който ще осигурява ток за ромите там" - подробности на стр. 2 на настоящият брой на вестник "Долина".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ