След 10 ноември 1989 г. неофашистите в Казанлък направиха няколко опита да реабилитират палача на българския народ, един от ръководителите на белия терор в страната ни през 1924 г., превратаджията генерал Иван Вълков. Стигна се до дръзкото им искане името му да бъде увековечено с издигането на паметник в централната част на града. Срещу тази акция на неофашистите буря от възмущения обхвана цяла България.
За моя голяма изненада към този жалък хор на казанлъшките неофашисти се присъединиха и някой медии в Казанлък.

продължава>

ТЕЦ Казанлък - предшественикът на Топлофикация, е официално открит на 22 Ноември 1975 г. за топлоснабдяване с пара на промишлеността при комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия. В най-добрите си години ТЕЦ е захранвал до 25 промишлени предприятия, разположени от КАТ на Запад до Месокомбината на Изток.

продължава>

Цецка Цачева се хвърлила като един Матросов пред микрофоните на едно радио да защитава своя лидер Борисов, че "похватите", които разкрива тефтерчето на Филип Златанов за управлението на ГЕРБ са ставали без знанието на Бойко Борисов. Това е недопустимо, казала тя, и за това санкцията по отстраняването на Фидосова е тежка, но справедлива, моля ви се.

продължава>

Връх Бузлуджа е скъп на всеки българин. С героичната смърт на Хаджи-Димитровите четници, с учредителния конгрес на българските социалисти и с неравната битка на Габровско-Севлиевския партизански отряд срещу фашистката войска, той е кръщаван с историческо величие. Обречен е да бъде твърдина на българщината, еманация на националния дух.

продължава>

Станимир Радевски е трети мандат кмет на Община Павел баня. Oсобено динамичен и екстремен за кмета Радевски се оказа неговия трети мандат, през който в началото на тази година той беше задържан от служители на сектор БOП - Стара Загора под ръководството на Oкръжна прокуратура. В акцията на антимафиотите освен ареста на Радевски, бе направен и още един арест на концесионерa на плажа в града Теньо Паунов. Той е съпруг на заместник кмета на Община Павел баня Милена Паунова. Обвинението твърди, че от 2004 г. до 2008 г. в качеството си на длъжностно лице Радевски e превишил правата си и е прехвърлил пет имота на Паунов заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня. Твърди се още, че с тези действия Общината е била ощетена със сумата от 803 800 лв. Радевски споделя, че е очаквал подобна акция от страна на службите. И след като съда възстанови Радевски като кмет в първото си изявление пред медии той сподели, че ГЕРБ са паднали много ниско с ареста срещу него, който, пак според него е бил поръчка на Цветан Цветанов.

За всички разгорещени страсти в Павел баня, за сделката с комплекс "Плажа" и в търсене на отговор на обвиненията от народния представител Атанас Пъдев, дали има корупционна схема в Община Павел баня, разговаряме с кмета на община Павел баня Станимир Радевски.

продължава>

Лентичката на АМ Тракия скара президент и управляващи за пореден път

Със 140 км/час могат от понеделник да се придвижват българите от София до Бургас и обратно, 50 години след първите забити колчета по трасето автомагистрала "Тракия" вече е изцяло завършена.Тържественият момент, който бе отлаган на няколко пъти се случи на 15 юли, точно в 11,05 часа ножиците в ръцете на президента Росен Плевнелиев и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева прерязаха трикольорната лента. Три часа по-късно по последният участък от Ямбол до Карнобат и от там към крайбрежието преминаха и първите транзитници.

продължава>

Атанас Пъдев е на 38 години. С две висши образования - магистърски степени по икономика и право, съответно в УНСС София и "Св. СВ. Кирил и Методий" Велико Търново. Семеен е и има седемгодишна дъщеря. Пъдев беше кандидат за кмет на община Павел баня на изборите за местно управление през 2011 година. От 2007 година до преди два месеца той беше и общински съветник в Павел баня от БСП. Вече пета години именно Атанас Пъдев оглавява местната структура на БСП в курортния град.

Днес Атанас Пъдев е народен представител в 42-то народно събрание от "Коалиция за България". В изборите за парламент през май тази година, той беше на пето място в листата на "Коалиция за България" в 27 многомандатен избирателен район Стара Загора.

Пъдев не крие амбициозния си характер, но твърди, че в политиката не постъпва емоционално, а отговорно и прагматично. Реалист е и отказва да дава хубави, но неизпълними обещания. Предпочита да заложи на истината и работата, които да доведат до траен и положителен резултат.

По повод разгорещените страсти в Павел баня от полицейски акции и проверки, драматичните развръзки и нередности в сделки с имоти, един от които е скандалът с "Плажа" в курортния град и скандалите в Столетницата разговаря ме с народния представител от "Коалиция за България" Атанас Пъдев. Ето какво сподели той пред вестник "Долина":

- Като дългогодишен общински съветник на БСП в Павел баня, какво мислите за случая - Радевски? Законна ли е концесията на плажа и кой е подводният камък, който обръща работата на Община и Общински съвет в Павел баня?

продължава>

Председателят на Областния съвет на БСП в Стара Загора Васил Самарски се срещна с ръководствата на партийните структури в региона. Да се избере ефективен начин на работа в партийните нива и взаимодействието между структурите, е била целта на първото по рода си събиране, информираха от пресцентъра на областните социалисти. 

продължава>

 

ВНИМАНИЕ!

Щамът "партийна принадлежност" убива гражданската ви съвест!

Четири дни продължи казанлъшкият протест. Той също започна в петък, когато чрез фейсбук, недоволството на хората от избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, бе организирано в нова протестна вълна. Лъвовата чешма на площад "Севтополис" бе сборния пункт на протестиращите, които въпреки опитите в последния ден, протестът да бъде оцветен от партийни знамена, успяха да запазят гражданския му характер.

 

След новината за оставката на Пеевски, протеста в Казанлък последва примера на протестите в столицата и продължи с искане на оставката на правителството.

продължава>

Специален плакет на Института за космически изследвания и технологии, посветен на 25-та годишнина от реализацията на проекта "Шипка" получи кметът на Стара Загора Живко Тодоров от проф. Гецов и космонавта Александров, той бе приет от заместничката му Иванка Сотирова.

 

Нито едно от правителствата през последните 23 години не е намерило 1,6 млн. евро, за да стане страната ни пълноправен член на Европейската космическа агенция и по този начин на практика се стопира възможността трети българин да полети в околоземната орбита. Този срамен факт разкриха в началото на седмицата в Стара Загора вторият ни космонавт бригаден генерал Александър Александров и директорът на института по космически изследвания и тихнологии при БАН проф. д-р на т.н. Петър Гецов. Двамата с

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ