Колко струва живота в България? Ами …ТОЙ НЯМА ЦЕНА. Не, не е безценен, а просто един човешки живот тук и сега не струва пукната пара. Някак си, тук и сега, във XXI век в България, след 23 години преход, наравно с обезценяването на лева се е обезценил и обезсмислил човешкия живот. След като се случва: два часа след полунощ, млад човек с тежко хронично заболяване, в тежко състояние на грип и пълна безпомощност да се обърне към Спешна помощ и отговора вместо да са бързи мерки за изваждането му от това състояние да бъде: "Има спешен кабинет в Поликлиниката, отидете там!" Хубаво е да отидеш, ама ако можеш …

продължава>

Диоген обикалял агората посред бял ден с факла в ръка и на питанията на съгражданите си какво прави той отговорил "Търся честен човек"

Твърдят, че демокрацията е най-добрата форма на обществен порядък измислен в света, защото дава право на всеки един член на обществото да участва в управлението, разбира се на принципа на представителството. А може би най-хубавата й характеристика е, че за разлика от тоталитарните режими и тиранията, дава възможност на сравнително малък период от време, евентуална грешка в избора да бъде поправена. А от там, да бъде поправена и евентуална грешка в зададения модел на развитие на съответното общество.

продължава>

Влизаме в предизборна кампания, която този път се очертава по-различна. Или поне такива са надеждите на хората, които буквално до преди месец заливаха улиците на страната. Остава обаче с пълна сила заплахата и този път надеждите на хората за промяна да бъдат яхнати от поредните спасители.
Защото промяната на статуквото в политическото пространство крие опасност в "мътната вода" между крайното ляво и дясно, да се нароят още милион кандидати за народната любов.
Ден преди старта на официалната изборна надпревара, ви срещаме с едно от емблематичните в казанлъшката политика лица - Стойчо Чичеков.
Той е математик по образование и специализация - "Банки и банково дело", консултант по ИТ - по професия и търсещ човек - по дух.

продължава>

"Няма да ме изплашат с палежа на колата ми, преживяла сам далеч по-страшни работи. Бил съм таксиметров шофьор, след като преди това бях директор на огромно предприятие, работя за Гурково и гурковци, няма да се поддам на провокациите на хора, които явно не са преглътнали все още изборната си загуба!", заяви Стоян Бонев, чийто лек автомобил "Митцубиши" бе запален призори във вторник пред дома му.

продължава>

От четири години всеки месец от Стара Загора и областта към една определена политическа централа в София отпътуват 1 милион евро.
Това са средства от корупционните схеми, които управляващите наследиха и допълниха, обяви в неделя председателят на Съюза за стопанска инициатива на гражданите Алексей Петров.

продължава>

"Ако фирмата главен изпълнител на лот 4 от автомагистрала Тракия не вземе спешни мерки и не започне да работи като на пусков обект, не мога да гарантирам, че ще бъде спазен крайният срок от 31 май...", призна в края на миналата седмица в Стара Загора председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Той взе участие в съвместна среща-дискусия между над 40 малки и средни фирми, претендиращи за неразплатени милиони левове от ДЗЗД "Тракия IV" и представителя на "ПСТ холдинг" АД Иван Иванов.
Дискусията бе организирана от иниицативен комитет на ощетените фирми с председател Аъдън Даил от "Спарта" ЕООД.

продължава>

Назначеният за служебен министър на земеделието проф. д-р Иван Станков е сред учените, създали преди време оригиналната порода овца "южнобългарски коридел", напомнят колегите му от Тракийския университет в Стара Загора.

продължава>

лентичка, за спомен от събитието, ще получи и премиера, обещаха местните лидери на партията

"Национален фронт за спасение на България" откри свой офис и в Казанлък. За събитието миналия петък в Казанлък беше и областният координатор Гергана Михова. "Казанлъчани отдавна са доказали, че са единни, когато трябва да се защитава род и Родина и съм сигурна, че именно тук е едно от местата от където ще тръгнат защитниците на онази България, в която всички искаме да живеем." - сподели след тържественото отрязване на лентата на новия клуб на партията Михова.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ