Господин Господинов сменя Стойчо Цанев в Мъглиж

С подкрепата на 3879 от гласоподавателите на общината, ще започне третият си мандат като кмет на Община Павел баня Станимир Радевски. Той се пребори на балотаж с опонента си Петър Бояджиев, като го изпревари с точно 406 гласа.

продължава>

"Проблемът на България и българите се нарича страх. Аз и група хора решихме да се противопоставим срещу това и да кажем на хората, че трябва да се опълчат срещу този страх, а не срещу интересите си."

продължава>

Обединение от няколко партии и граждански сдружения подкрепя кандидатурата на Стойчо Чичеков за кмет на община Казанлък, стана ясно този вторник. Пред журналисти обаче той поясни, че официално е номиниран за кмет от Обединени Демократични Сили, но около кандидатурата му ще се обединят няколко граждански сдружения, с част от които все още се водят преговори.

продължава>

обеща в Стара Загора финансовият министър

Със средства от бюджета на държавата за 2012-та година ще бъдат изчистени дълговете на болниците, е казал при посещението си в Стара Загора миналата седмица вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, информираха от пресцентъра на областна администрация. Той е уточнил, че ще им бъде осигурено финансирането за цялата година еднократно, въз основа на данните за извършените дейности през тази.

продължава>

Атанас Пъдев е на 36 години. С две висши образования - магистърски степени по икономика и право, съответно в УНСС София и "Св. СВ. Кирил и Методий" Велико Търново. Семеен е и има петгодишна дъщеря. Кандидатурата му за кмет на община Павел баня идва след един мандат като общински съветник от БСП. Вече три години именно той оглавява местната структура на партията в Павел баня. Въпреки че е само на 36 години и сравнително малкия си стаж в политиката, Атанас Пъдев беше единодушният избор на основните партийни организации в Общината, при избора на кандидати които конференцията да предложи за кмет на общината.

продължава>

В средата на месец май в Университета за национално и световно стопанство в София, лидерът на БСП Сергей Станишев взе участие в среща-дискусия на тема "Има ли бъдеще за България?" .

продължава>

 

Общ европейски закон да брани свободата на словото, предложи по време на дискусията "Свободата на медиите под заплаха: национални проблеми, европейски решения", бившият председател на Международната прес асоциация (API) Лоренцо Консоло.

продължава>

"Не на бедността", "Искаме да живеем достойно!", "Не ям асфалт!" "Гладни сме!", "Няма хляб, за да оцелеете яжте магистрали и картофи!", "Стига зрелища и скъпотия! Искаме хляб!", бяха само част от плакатите, които хилядите протестиращи издигнаха на площад "Батенберг" миналата събота. Поводът беше организираният от БСП национален протест под мотото "Червен картон за управляващите".

продължава>

* продължение на темата Кой е ляв и кой е десен в България от бр.37 и бр.38 на вестник "Долина"

В предишните 2 части на анализа достигнах до два основни извода.

Първият е, че не само номиналното разбиране за "дясно" и "ляво", но и наблюдението на българина за царуването на "предимно леви" или "предимно десни" правителства, го прави да не ги различава по тази важна ос на делене.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ