В долината:

Компроматна битка заля старозагорската организация на БСП след провалилото се заседание на конференцията миналата събота.

Форумите на електронните медии преливат от злостни коментари. Мишени са всички знакови фигури от двете страни на партийната барикада. 

продължава>

В тези напрегнати за БСП дни, когато наближават изборите за Европарламент, съм смутен от деструктивните действия на някои личности от партийната върхушка. С фриволните си действия те омаломощават идейно и организационно партията.

продължава>

Евродепутатът Евгени Кирилов (БСП) е първи заместник-председател на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент и член на Подкомисията по отбрана и сигурност, която е част от от комисията по външни работи. Правомощията и отговорностите й са свързани с европейската политика за сигурност и отбрана, с общата външна политика. Важна тема от срещата му с 15-те регионални журналисти по повод Информационната кампания на ЕП за предстоящите парламентарни избори  през ноември тази година бяха особено наболелите проблеми на България свързани с бежанския поток, който минава през страната ни.

продължава>

Това каза той  по време на семинара, в който взеха участие 15 регионални журналисти от България в Брюксел, по повод Информационната кампания на Европейския парламент (ЕП), за която в. "Долина" вече писа. Д-р Андрей Ковачев е евродепутат от  ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по външни работи на ЕП и член на Подкомисията по сигурност и отбрана. Според него Русия, втората администрация на Путин, е изключителвно агресивна, тя се опитва да съботира нашето източно партньорство и то доста успешно.

продължава>

"Илюзията за свободата ще продължи докато е изгодно. В момента, в който илюзията стане твърде скъпа, ще махнат декора, ще свалят завесата, ще отстранят масите и столовете от сцената и ще видите тухлената стена в задната част на театъра."
Франк Запа


12-ти ноември. Точно 24 години след поредното ни "освобождение". Полицаи бият студенти. Протестите не спират, с различна интензивност, с различен обект и причина, но винаги под общия знаменател "ОСТАВКА". Едно правителство падна, преди по-малко от година, заради протести. Хората пак са навън, не искат и това правителство. Ако тези протести успеят - кой ще дойде? Ами ако не успеят? Какво става? Защо?

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ