В долината:

След 10 ноември 1989 г. неофашистите в Казанлък направиха няколко опита да реабилитират палача на българския народ, един от ръководителите на белия терор в страната ни през 1924 г., превратаджията генерал Иван Вълков. Стигна се до дръзкото им искане името му да бъде увековечено с издигането на паметник в централната част на града. Срещу тази акция на неофашистите буря от възмущения обхвана цяла България.
За моя голяма изненада към този жалък хор на казанлъшките неофашисти се присъединиха и някой медии в Казанлък.

продължава>

ТЕЦ Казанлък - предшественикът на Топлофикация, е официално открит на 22 Ноември 1975 г. за топлоснабдяване с пара на промишлеността при комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия. В най-добрите си години ТЕЦ е захранвал до 25 промишлени предприятия, разположени от КАТ на Запад до Месокомбината на Изток.

продължава>

Цецка Цачева се хвърлила като един Матросов пред микрофоните на едно радио да защитава своя лидер Борисов, че "похватите", които разкрива тефтерчето на Филип Златанов за управлението на ГЕРБ са ставали без знанието на Бойко Борисов. Това е недопустимо, казала тя, и за това санкцията по отстраняването на Фидосова е тежка, но справедлива, моля ви се.

продължава>

Връх Бузлуджа е скъп на всеки българин. С героичната смърт на Хаджи-Димитровите четници, с учредителния конгрес на българските социалисти и с неравната битка на Габровско-Севлиевския партизански отряд срещу фашистката войска, той е кръщаван с историческо величие. Обречен е да бъде твърдина на българщината, еманация на националния дух.

продължава>

Станимир Радевски е трети мандат кмет на Община Павел баня. Oсобено динамичен и екстремен за кмета Радевски се оказа неговия трети мандат, през който в началото на тази година той беше задържан от служители на сектор БOП - Стара Загора под ръководството на Oкръжна прокуратура. В акцията на антимафиотите освен ареста на Радевски, бе направен и още един арест на концесионерa на плажа в града Теньо Паунов. Той е съпруг на заместник кмета на Община Павел баня Милена Паунова. Обвинението твърди, че от 2004 г. до 2008 г. в качеството си на длъжностно лице Радевски e превишил правата си и е прехвърлил пет имота на Паунов заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня. Твърди се още, че с тези действия Общината е била ощетена със сумата от 803 800 лв. Радевски споделя, че е очаквал подобна акция от страна на службите. И след като съда възстанови Радевски като кмет в първото си изявление пред медии той сподели, че ГЕРБ са паднали много ниско с ареста срещу него, който, пак според него е бил поръчка на Цветан Цветанов.

За всички разгорещени страсти в Павел баня, за сделката с комплекс "Плажа" и в търсене на отговор на обвиненията от народния представител Атанас Пъдев, дали има корупционна схема в Община Павел баня, разговаряме с кмета на община Павел баня Станимир Радевски.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ