В долината:

Лентичката на АМ Тракия скара президент и управляващи за пореден път

Със 140 км/час могат от понеделник да се придвижват българите от София до Бургас и обратно, 50 години след първите забити колчета по трасето автомагистрала "Тракия" вече е изцяло завършена.Тържественият момент, който бе отлаган на няколко пъти се случи на 15 юли, точно в 11,05 часа ножиците в ръцете на президента Росен Плевнелиев и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева прерязаха трикольорната лента. Три часа по-късно по последният участък от Ямбол до Карнобат и от там към крайбрежието преминаха и първите транзитници.

продължава>

Атанас Пъдев е на 38 години. С две висши образования - магистърски степени по икономика и право, съответно в УНСС София и "Св. СВ. Кирил и Методий" Велико Търново. Семеен е и има седемгодишна дъщеря. Пъдев беше кандидат за кмет на община Павел баня на изборите за местно управление през 2011 година. От 2007 година до преди два месеца той беше и общински съветник в Павел баня от БСП. Вече пета години именно Атанас Пъдев оглавява местната структура на БСП в курортния град.

Днес Атанас Пъдев е народен представител в 42-то народно събрание от "Коалиция за България". В изборите за парламент през май тази година, той беше на пето място в листата на "Коалиция за България" в 27 многомандатен избирателен район Стара Загора.

Пъдев не крие амбициозния си характер, но твърди, че в политиката не постъпва емоционално, а отговорно и прагматично. Реалист е и отказва да дава хубави, но неизпълними обещания. Предпочита да заложи на истината и работата, които да доведат до траен и положителен резултат.

По повод разгорещените страсти в Павел баня от полицейски акции и проверки, драматичните развръзки и нередности в сделки с имоти, един от които е скандалът с "Плажа" в курортния град и скандалите в Столетницата разговаря ме с народния представител от "Коалиция за България" Атанас Пъдев. Ето какво сподели той пред вестник "Долина":

- Като дългогодишен общински съветник на БСП в Павел баня, какво мислите за случая - Радевски? Законна ли е концесията на плажа и кой е подводният камък, който обръща работата на Община и Общински съвет в Павел баня?

продължава>

Председателят на Областния съвет на БСП в Стара Загора Васил Самарски се срещна с ръководствата на партийните структури в региона. Да се избере ефективен начин на работа в партийните нива и взаимодействието между структурите, е била целта на първото по рода си събиране, информираха от пресцентъра на областните социалисти. 

продължава>

 

ВНИМАНИЕ!

Щамът "партийна принадлежност" убива гражданската ви съвест!

Четири дни продължи казанлъшкият протест. Той също започна в петък, когато чрез фейсбук, недоволството на хората от избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, бе организирано в нова протестна вълна. Лъвовата чешма на площад "Севтополис" бе сборния пункт на протестиращите, които въпреки опитите в последния ден, протестът да бъде оцветен от партийни знамена, успяха да запазят гражданския му характер.

 

След новината за оставката на Пеевски, протеста в Казанлък последва примера на протестите в столицата и продължи с искане на оставката на правителството.

продължава>

Специален плакет на Института за космически изследвания и технологии, посветен на 25-та годишнина от реализацията на проекта "Шипка" получи кметът на Стара Загора Живко Тодоров от проф. Гецов и космонавта Александров, той бе приет от заместничката му Иванка Сотирова.

 

Нито едно от правителствата през последните 23 години не е намерило 1,6 млн. евро, за да стане страната ни пълноправен член на Европейската космическа агенция и по този начин на практика се стопира възможността трети българин да полети в околоземната орбита. Този срамен факт разкриха в началото на седмицата в Стара Загора вторият ни космонавт бригаден генерал Александър Александров и директорът на института по космически изследвания и тихнологии при БАН проф. д-р на т.н. Петър Гецов. Двамата с

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ