В долината:

Референдум-дум-дум остави без отговор въпроса "Кой трови въздуха над Стара Загора?"

Темата "Змейово" става "табу" за политическите формации в Стара Загора през следващите 12 месеца.
Това е първият и може би най-важен извод от проведения в неделя местен референдум. На който 150 203 пълнолетни жители на града и 51 села в общината бяха призовани да отговорят на въпроса "Да бъде ли закрит централния артилерийски изпитателен полигон Змейово?".

продължава>

50 старозагорци, мъже, жени и ученици от Стара Загора откликнаха на повика на организаторите за провеждане на референдум за съдбата на полигон "Змейово". С маски на лицата и набързо стъкмени лозунги за чиста природа те призоваха за масовост в допитването, което ще се проведе в неделя на 26 май. Сред протестиращите бяха само двама от общинските съветници в Града на липите, които иначе единодушно гласуваха за референдума преди два месеца.

продължава>

В изключително тежките условия на икономическа, финансова и политическа криза в България, със стряскащите статистика за застаряващото население, за висока смъртност и ниска раждаемост, след ежедневните ми срещи и разговори с хора с посребрели коси и в цялата зловеща българска действителност се замислих, че освен, че е трудно да живея и работя днес в България, е изключително трудно обаче да оцелееш в България и като пенсионер. Случайно през поредицата почивни дни попаднах и на една новина, кои са десетте най-лоши места да се пенсионираш в Америка, на страниците на американския информационен сайт www.money.usnews.com.
Замислих се … къде ли е по-добре да си пенсионер - пенсионер в страната на неограничените възможности - Америка или Пенсионер в страната на ограничените възможности - България?!

продължава>


Онзи ден в сайтовете "блесна" новина! Тя гласеше горе-долу следното: "Бившият арсеналски работник 67-годишният Тодор Тодоров от кв. "Васил Левски" в Казанлък вече е на път да патентова свое собствено ноу-хау за запълване на стотиците улични дупки в квартала, в който живее. При това почти безплатно, влагайки безвъзмездно свой труд."
"Новината" както виждате е издържана в искрено патриотичния тон на зрелия социализъм, когато подобно зряло отношение на всеки труженик към дертовете на махалата биваше поощрявано със снимка във местната газета.
Ако оставим настрани иронията към идеите и похватите на "съвременните" журналисти, следва наистина да поздравим този човек, който не е приел за лично своя мизерията, в която живеем и се опълчил с негови си средства. Този човек заслужава похвала!

продължава>

Уважаеми Читателю,
Не знаех дали да споделя тези редове с теб по тази тема, защото си мислех, че в нашата държава "кучетата си лаят, а кервана си върви", но остават съвсем малко дни.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ