В долината:

В средата на месец май в Университета за национално и световно стопанство в София, лидерът на БСП Сергей Станишев взе участие в среща-дискусия на тема "Има ли бъдеще за България?" .

продължава>

 

Общ европейски закон да брани свободата на словото, предложи по време на дискусията "Свободата на медиите под заплаха: национални проблеми, европейски решения", бившият председател на Международната прес асоциация (API) Лоренцо Консоло.

продължава>

"Не на бедността", "Искаме да живеем достойно!", "Не ям асфалт!" "Гладни сме!", "Няма хляб, за да оцелеете яжте магистрали и картофи!", "Стига зрелища и скъпотия! Искаме хляб!", бяха само част от плакатите, които хилядите протестиращи издигнаха на площад "Батенберг" миналата събота. Поводът беше организираният от БСП национален протест под мотото "Червен картон за управляващите".

продължава>

* продължение на темата Кой е ляв и кой е десен в България от бр.37 и бр.38 на вестник "Долина"

В предишните 2 части на анализа достигнах до два основни извода.

Първият е, че не само номиналното разбиране за "дясно" и "ляво", но и наблюдението на българина за царуването на "предимно леви" или "предимно десни" правителства, го прави да не ги различава по тази важна ос на делене.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ