В долината:
В събота, 13 септември е денят, в който се отбелязва световния ден на първата помощ. За събитието напомниха от областната администрация на БЧК. Отбелязването на световния ден датира от 2000 г. насам, като се случва всяка втора събота на септември. Ето как възникнала идеята за “първа помощ".

продължава>

В понеделник в Областна администрация Стара Загора, Заместник-областният управител Теодора Иванова се срещна с кметове от областта и представители на инициативни комитети, протестиращи срещу Решение по оценка на въздействието върху околната среда № 8-6/2013 г.  на РИОСВ – Стара Загора, одобряващо инвестиционно предложение за добив на варовик и доломит в местността „Кереч Търла".

продължава>

Предстои назначението на още 83-ма души в общините Стара Загора, Павел Баня, Раднево и Казанлък Работна среща във връзка с извършените досега дейности и резултатите от изпълнението на Национална програма „Сигурност” на територията на област Стара Загора се проведе в Областна администрация Стара Загора. Това съобщиха от областния пресцентър. Мирослав Атанасов - директор на Дирекция " Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" в Областна администрация Стара Загора съобщи, че до момента 117 лица са назначени в общините Николаево, Гурково, Гълъбово, Опан, Стара Загора, Братя Даскалови, Казанлък и Чирпан. До месец предстои на работа да постъпят още 83-ма души в общините Стара Загора, Павел Баня, Раднево и Казанлък.

продължава>

Заловена край Стара Загора нутрия беглец ще обогатява генофонда на популацията в общинския зоопарк, съобщи директорът на Зоопарка в Стара Загора Радослав Михайлов в последния работен ден на миналата седмица.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ