В навечерието сме на един от големите и много тачени християнски празници - Гергьовден. Това е денят, в който се отдава почит на великомъченик Георги Победоносец и се чества празникът на Българската армия. 

продължава>

Студеният февруарски вятър не жалеше ушите на казанлъшките лозари, които в тая ранна утрин вървяха към лозята,  крачейки с ускорени крачки -  устремили поглед в близкия Балкан, побелял от скоро навалелия сняг. 

продължава>

НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА В МИНАЛОТО И СЕГА

В днешни дни има много начини да изразиш мнението си, в днешни дни можеш да говориш за всичко, дори и когато не те питат. Особено тогава. Но преди да имаш своя трибуна, преди компютрите, преди  социалните мрежи и блоговете,  най-масовият читател е имал възможност да изрази мнението си единствено чрез писма до редакцията на някой вестник или списание от "онова време".Какви са били чувствата на хората, кои човешки  качества са ценяли? Ами сега? Кои са нещата, които сега ги вълнуват, какъв трябва да бъде според тях човека в днешно време?

продължава>

с намигване за празника

"Ученият човек живее на гърба на простия. Но - ако нямаше прости хора, кой щеше да сее хляба, кой щеше да ражда децата. Кой щеше да бере череши?"
Д. Жулев - Митко Бомбата

продължава>

 

На 1 юни извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България - Н. Пр. Гуо Йеджоу изнесе публична лекция на тема "Китайският път на икономическо и обществено развитие.

продължава>

Ловно-рибарско сдружение "ЛРД-Сокол" Казанлък обединяват в своите редици 31 ловно-рибарски дружини, в които членуват 1164 ловци. Общата ловна площ, която сдружението стопанисва е 77 405 лв. на годишното отчетно събрание на сдружението бяха изнесени резултатите от изминалия ловен сезон 2010/2011 г., а те са следните:

продължава>

Много често убийството не е нищо повече от една внезапна експлозия, предизвикана от случаен допир или контакт между два несъвместими морални свята.

Д. П.

продължава>

След като преди близо двадесет години беше преустановено изграждането на социализма по Съветски образец и тръгнахме по нов демократичен път - изграждането на пазарна икономика, все още не сме се научили да живеем по начин на мислена, на поведение, на работа, съответстващ на 21-ви век. В този период всичко, което беше водещо в политиката и икономиката на страната ни като идея, нагласа и цел, изтече по каналите на историята.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ