Доктор Калчо Калчев е първият завеждащ стоматологично отделение в Районна болница в град Казанлък. той си спомня, че първите, които поставят началото на общественото зъболечение през 5-те години на миналия век, с крачни бормашини, превозвани с каруца до селата Дъбово, Тулово, Зимница и други, за профилактични прегледи и лечение на ученици и деца са доктор Борислав Коскин, доктор Веселин Мянков и доктор Методий Погончев.

продължава>

Изборът е нещо както много лично, така и неизменно свързано с общото, с пространството на другите. Не може да не вземаш своите решения сам, но не можеш понякога и да не ги съобразяваш с околните, с външната среда около себе си.

продължава>

Кооперативното земеделие в България, което беше във възход до 1989 година и превърна страната ни в една от най-развитите земеделски страни в Европа, беше сразено от унищожителния тайфун на Филипдимитровите ликвидационни съвети и от Желю Желевия призив "Земята в реални граници".

продължава>

 

/Фейсбук-дискусия - разсъждения по картинка/*

Данаил Парнаров: сбъркан е ракурса, а втория план е абсолютно непрофесионално избран... а може би и умишлено, ако се тълкува, че Апостола диша във врата на Бойко!?!... което пък е исторически дилетантска теза... а беееееееееееее, сбъркана работа, откъдето и да я погледнеш...А дали е кощунствена???

продължава>

Тридесет пътника, от които 16 планинари, се натъпкаха в 12 местното автобусче за Мъглиж в 8ч. 10м. на 12.2.2012 г. След 20 минутната преса /трима се ширнаха в багажника/, площадчето до Мъглижката Автоспирка ни се стори огромно.

продължава>

Винаги съм се опитвала да погледна на света през очите на един мъж - с една едничка цел, чисто научна, да разбера как изглежда светът през мъжките очи, какво точно кара погледа им да грее, какво може да разтопи мъжките сърца, могат ли да обичат те и понякога любовта не ги ли превръща в прасета?

продължава>

Николай Маринов е на 23 години, роден е в гр. Плевен. Завършва с пълно отличие плевенската Професионална гимназия по лозарство и винарство "Ал. Стамболийски". През 2006г. специализира в Перуджа, Италия по европейската програма "Леонардо да Винчи". Той е сред основателите на няколко национални младежки неправителствени организации, занимава се активно с обществени дейности още от ученическите си години.
В началото на 2009г. е един от учредителите на младежкото сдружение "Информационен младежки съюз". Същата година е избран и за негов председател, каквато функция изпълнява и до момента. Понастоящем е студент последна година в Университета за национално и световно стопанство - гр. София.

продължава>


Продължава от брой 2


Род Овчарови

Родоначалниците Иван и Деля се заселват в с. Розово около 1860 година. построили си къща до циганската река, но задлъжнели, поради което им я отнели. Преселили се в село Овощник и след като поукрепнали материално, отново се заселили в село Розово около 1870 година. причината била основателна: за да запазят четирите и деца - Рада, Станьо, Стойно и Теньо от турчеене, тай като по това време село Овощник било населено основно с турци.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ