В долината:

с намигване за празника

"Ученият човек живее на гърба на простия. Но - ако нямаше прости хора, кой щеше да сее хляба, кой щеше да ражда децата. Кой щеше да бере череши?"
Д. Жулев - Митко Бомбата

продължава>

 

На 1 юни извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България - Н. Пр. Гуо Йеджоу изнесе публична лекция на тема "Китайският път на икономическо и обществено развитие.

продължава>

Ловно-рибарско сдружение "ЛРД-Сокол" Казанлък обединяват в своите редици 31 ловно-рибарски дружини, в които членуват 1164 ловци. Общата ловна площ, която сдружението стопанисва е 77 405 лв. на годишното отчетно събрание на сдружението бяха изнесени резултатите от изминалия ловен сезон 2010/2011 г., а те са следните:

продължава>

Много често убийството не е нищо повече от една внезапна експлозия, предизвикана от случаен допир или контакт между два несъвместими морални свята.

Д. П.

продължава>

След като преди близо двадесет години беше преустановено изграждането на социализма по Съветски образец и тръгнахме по нов демократичен път - изграждането на пазарна икономика, все още не сме се научили да живеем по начин на мислена, на поведение, на работа, съответстващ на 21-ви век. В този период всичко, което беше водещо в политиката и икономиката на страната ни като идея, нагласа и цел, изтече по каналите на историята.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ