В долината:

Доктор Калчо Калчев е първият завеждащ стоматологично отделение в Районна болница в град Казанлък. той си спомня, че първите, които поставят началото на общественото зъболечение през 5-те години на миналия век, с крачни бормашини, превозвани с каруца до селата Дъбово, Тулово, Зимница и други, за профилактични прегледи и лечение на ученици и деца са доктор Борислав Коскин, доктор Веселин Мянков и доктор Методий Погончев.

продължава>

Изборът е нещо както много лично, така и неизменно свързано с общото, с пространството на другите. Не може да не вземаш своите решения сам, но не можеш понякога и да не ги съобразяваш с околните, с външната среда около себе си.

продължава>

Кооперативното земеделие в България, което беше във възход до 1989 година и превърна страната ни в една от най-развитите земеделски страни в Европа, беше сразено от унищожителния тайфун на Филипдимитровите ликвидационни съвети и от Желю Желевия призив "Земята в реални граници".

продължава>

 

/Фейсбук-дискусия - разсъждения по картинка/*

Данаил Парнаров: сбъркан е ракурса, а втория план е абсолютно непрофесионално избран... а може би и умишлено, ако се тълкува, че Апостола диша във врата на Бойко!?!... което пък е исторически дилетантска теза... а беееееееееееее, сбъркана работа, откъдето и да я погледнеш...А дали е кощунствена???

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ