В долината:

Тридесет пътника, от които 16 планинари, се натъпкаха в 12 местното автобусче за Мъглиж в 8ч. 10м. на 12.2.2012 г. След 20 минутната преса /трима се ширнаха в багажника/, площадчето до Мъглижката Автоспирка ни се стори огромно.

продължава>

Винаги съм се опитвала да погледна на света през очите на един мъж - с една едничка цел, чисто научна, да разбера как изглежда светът през мъжките очи, какво точно кара погледа им да грее, какво може да разтопи мъжките сърца, могат ли да обичат те и понякога любовта не ги ли превръща в прасета?

продължава>

Николай Маринов е на 23 години, роден е в гр. Плевен. Завършва с пълно отличие плевенската Професионална гимназия по лозарство и винарство "Ал. Стамболийски". През 2006г. специализира в Перуджа, Италия по европейската програма "Леонардо да Винчи". Той е сред основателите на няколко национални младежки неправителствени организации, занимава се активно с обществени дейности още от ученическите си години.
В началото на 2009г. е един от учредителите на младежкото сдружение "Информационен младежки съюз". Същата година е избран и за негов председател, каквато функция изпълнява и до момента. Понастоящем е студент последна година в Университета за национално и световно стопанство - гр. София.

продължава>


Продължава от брой 2


Род Овчарови

Родоначалниците Иван и Деля се заселват в с. Розово около 1860 година. построили си къща до циганската река, но задлъжнели, поради което им я отнели. Преселили се в село Овощник и след като поукрепнали материално, отново се заселили в село Розово около 1870 година. причината била основателна: за да запазят четирите и деца - Рада, Станьо, Стойно и Теньо от турчеене, тай като по това време село Овощник било населено основно с турци.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ