В долината:

Малко преди Коледните и Новогодишните празници влезе в сила Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места и в сградите с обособени работни места. Тази Наредба беше приета от народните избраници с ПМС No 264 от 09. 11. 2010 г. и обнародвана в Държавен Вестник бр. 90 от 16 Ноември 2010г.

продължава>

Вестник "Долина" съвместно с изключителната Д-р Мария Генчева Тенева, стартира новата си рубрика СЪБРАНА РОЗОВСКА ИСТОРИЯ. Тази рубрика ще предложи на читателите на вестник "Долина" в няколко поредни броя, интересни факти и любопитни легенди за малкото китно селце, сгушено в полите на Средна гора. Ще разкрие тайните и загадките на Розово. Ще разкаже за неговите създатели и за розовскире родове. Вестник "Долина" се прекланя пред неуморния труд, който е положила за събирането на тези дани, за да се превърнат във вестникарска рубрика, а по късно и разширени и събрани в книга и пред родолюбието на авторката на тази рубрика Д-р Мария Генчева Тенев.

продължава>

или Европата през погледа на един средностатистиЧески казанлъчанин

Как инженер Ганев видя Европа - или Европата през погледа на средно статистическия казанлъчанин, защото драги ми читателю, едно е да прочетеш впечатленията на един мастит автор пътувал със самолет или луксозен автомобил, пренощувал в пет звездни хотели, ял в ресторанти - специалитетите на заведението, друго е от очите на твой съгражданин, който вместо тук в Казанлък да си яде сиренцето и доматките, се е фукнал да ги яде на 1500 километра.

продължава>

Поводът е 90 годишнината от основаването на дружинката

"Тази ловна хижа, завещана ни от дедите, възкресена за нов живот на 30 октомври 2010 година, с усилията и средствата на ловците от Ловно-рибарската дружина, на родолюбиви шипченци и приятели на град Шипка.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ