В долината:

"Тежко е да се чувстваш цар, а да живееш като просяк!", въздиша много често пред приятели един млад Художник през 20-те години на миналия век и дори не подозира, че последната година на същия този ХХ век Българската народна банка ще избере един от най-популярните му автопортрети за оформлението на една от най-оборотните си банкноти.

продължава>

Темата продължава от бр. 37 на в. “Долина”
Във втората част на анализа ще премина към изясняване на въпроса към кого би се насочил българина от гледна точка на наследената историческата памет, произхода на родните политици, манталитета им и др.

продължава>

ЗАЕДНО ДА СЪХРАНИМ ПРИРОДАТА

На 25. 09. и 26. 09. 2010 г. "Национален съюз за екология и прогрес", Общество Бяло Братство - гр. Казанлък, Фондация - "Изкуството да живееш", Туристическо дружество "Орлово гнездо", със съдействието на Държавно Горско Стопанство гр. Казанлък и Община Казанлък и медийното партньорство на вестник "Долина" организира почистване на язовир Копринка под мотото "Заедно да съхраним природата"

продължава>

29.7.2010г. /четвъртък/ -
От Площадчето зад Пощата до хижа "Ком"

В 5ч. 15мин., в прохладното утро, от площадчето зад Пощата в Казанлък, двете старозагорски возила, комплектовани с деветдесет и трима, близки по разговорка любознайковци, тръгнаха на запад. През Карлово, след малка почивка на Гълъбец, подминахме Антон и трудно забележимата табела, върнахме 50 метра на заден ход, и след 1 км. спряхме преди първия обект /7ч. 30м./

продължава>

В продължение на целия понеделник, уличното осветление от дясната страна на улица "Розова долина" /срещу сградата на Общината/ в Казанлък остана включено, сигнализираха на "Долина" граждани. От снимките, които ни изпратиха в редакцията става видно, че лампите работят въпреки ясния и слънчев ден.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ