В долината:

В навечерието на 24 май - денят на славянската писменост и култура амбициозните и усмихнати журналисти от клуб "Млад журналист" при ОУ "Георги Кирков" решиха да срещнат читателите на вестник "Долина" със слънчевия и лъчезарен екип на общинска библиотека "Искра - екип от професионалисти, които аромата на книга е храната за тяхната душа. Ето как младите журналисти отпиха жадно от атмосферата на казанлъшката библиотека и какви отговори откриха специално за читателите на вестник "Долина":

продължава>

Талантливите писатели Гергана Богданова, Едже Солак и Венета Драгнева обраха наградите и аплодисментите на ежегодния националния конкурс "Пролет моя". Читалище "Никола Йонков Вапцаров - 1922" събра отличените участници в конкурса в събота в Столицата.

продължава>

Измина и месец март. Настъпи дългоочакваният ден, в който учениците от първи клас изучиха буквите и се разделиха със своето другарче Букварчето. Всички с нетърпение очакваха този празничен ден. Най-много се вълнуваха първокласниците. Ето какво споделиха  пред младите журналисти  Димитър Дюлгеров и Делян Христов от шести клас някои от най-нетърпеливите ден преди самия празник.

продължава>

В ДНА - Казанлък се извърши награждаването на отличилите се ученици в националните конкурси "Малките нашенци" (за рисунка) и "Присмехулници" (за хумористична литературна творба), във връзка с Чудомировите празници в края на миналия месец.

продължава>

Като че ли започна да отминава студената зима. С нея си отива и носталгията по топлото слънце и се ражда жаждата за нов, по-добър свят.
Дойде месец март. Сякаш започваме да се питаме дали с настъпването на пролетта ще дойде и така мечтания по-добър живот. Дали хората ще си отидат удовлетворени от площадите, дали ще искаме отново да сме в центъра на измислената сигурност и несъстоятелността да поемаме ежедневните си задължения.
Защото притъпени в безвремието и безхаберието на нетрезвомислещите, заличихме значителни празници като Трети март. Закичихме се отново с китайски мартеници за здраве и само след ден ги свалихме, под предлог, че сме видели щъркел - дори и на картинка. Защото жените се събраха на осми март - ей така, по женски, да се видят и да си поговорят, колко им е тежко да преживяват днес.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ