В долината:

На регионалното състезание по рисуване "Пресъздай света на хобитите", което се проведе на 25.11.2012 година и бе организирано от голям търговски център в Стара Загора по повод премиерата на филма "Хобит", достойно се представиха учениците от ОУ "Георги Кирков" - град Казанлък. В отбора участваха: Радослава Узунова и Даяна Чолпанова от 6 а клас, Стоян Радков, Ивелина Тодорова и Валентин Цветков от 7 клас.
Младите журналисти Венета Драгнева и Мариета Койчева се срещнаха и разговаряха с нашите участници и с техния ръководител господин Янко Николов.

продължава>

Учениците от 2 а клас и клуб "Млад журналист" отново грабнаха заслужени награди. В международния конкурс "Аз обичам Черно море", който се проведе през месец октомври в град Несебър. Рая Йовчева спечели първо място в раздел "Проза". Едже Солак бе отличена с второ място в същия раздел. В раздел "Поезия" Гергана Богданова бе на второ място, а Светослав Стоянов - на седмо.
Във втора възрастова група една от най-активните млади журналистки Венета Драгнева от 7 а клас спечели второ място в раздел "Поезия". А нашият бивш възпитаник и приятел Петър Пашев, настоящ ученик в СОУ "Екзарх Антим I", спечели първо и четвърто място в същия конкурс.

продължава>

Традиционната "Щафета за наградите на Община Казанлък" се проведе в парк "Розариум" миналата седмица. Организатор на спортната проява беше спортен клуб по лека атлетика "Петя Пендарева". В щафетата участваха юноши и девойки от осми до дванадесети  клас на казанлъшките училища. Въпреки, че учениците от ОУ "Георги Кирков"не отговаряха на възрастовата група, получихме специална покана като редовен участник в щафетата. За изненада на всички отборът на "Кирков" в състав от МАРТИНА СТОЯНОВА, ДИАНА ДЕЧЕВА и МАРИЕТА КОЙЧЕВА от 7б клас, БОЖИДАРА БОГАШЕВА, БОРЯНА БАДЖЕВА, ДИНИЦA ГОСПОДИНОВА и МИЛИЦА ЖЕЛЕВА от 6б клас, АНТОНИЯ ВАКЛИНОВА от 5а клас и МИРЕЛА ИЛИЕВА от 5б клас се оказа най-подготвена и убедително триумфира над по-големите.

продължава>

Месец октомври беше доста успешен за учениците от ОУ "Георги Кирков". Ние, младите журналисти, бяхме засипани с информация за завоювани призови места и отличия от наши ученици в различни области .  През нашия поглед систематизирахме информацията накратко. 

продължава>

Аз съм Венета Драгнева, на 13 години, от 7 клас в ОУ "Георги Кирков". През изминалата учебна година - 2011/2012, се включих в проект "Успех", който предоставя на мен и на съучениците ми извънкласни дейности (след училищни клубове), като така не само ангажира вниманието ни с нещо полезно за нас, но и дава възможност на изявените в различни области децата да развиват заложбите си. Аз избрах клуб "Млад журналист".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ