Парите винаги са управлявали света. Материализмът на нашето време налага строги норми и правила, касаещи не само мисленето, но също и поведението ни. Динамиката на ежедневието, високата конкурентноспособност и тежките бизнес условия, налагат промени дори и в начина, по който трябва да изглеждаме, за да „продадем” услугата си. Доказано е, че имаме склонност да се доверяваме повече на хора, които буквално изглеждат „скъпо”. Буржоазният външен вид, вдъхва доверие, а когато той кореспондира и е подплатен със солидни знания, тогава успехът е сигурен.

продължава>

Днес 27 ноември, хората по целия свят честват Деня на благодарността. Празникът се празнува на четвъртия четвъртък на месец ноември и е ден за благодарност за реколтата и за всичко хубаво през изминалата година. Денят на благодарността се управлява от две много мощни думи: "храна" и "футбол".

продължава>

Бобът е изкуство, но и изкуството е в боба. Кое изкуство? - ще се запитате. Ами това да го сготвиш, това да го ядеш... и никак, ами никак не на последно място да завъртиш ума на някой мъж с уменията си да му го сготвиш като... мама. Днешната страница сме посветили на това толкова българско растение, което присъства в нашия живот от време оно. На това растение, което ни храни поколение след поколение и на онова растение "набедено" за признак на бедност, но в същото време толкова полезно, толкова вкусно и... ароматно. Пожелаваме ви приятни минути, в които да се посмеете, да научите интересни факти за боба и накрая като капак - да идете до магазина (ако по някаква странна причина нямате боб в кухнята) и да си го сготвите. Ако ви останат сили и мерак след страницата, която предстои да прочетете. 

продължава>

Каквото и да кажа на тази тема - все ще е малко. Българското "всяко чудо за три дни" не важи за Япония, защото там всяко чудо е за един ден. На другия ден има още по-голямо чудо. Без излишни суперлативи и емоции, ще оставя читателя сам да осмисли прочетеното.
Какво може да се очаква от една нация, след като за добрия японски гражданин важат следните три задължения:
"чу" - вярност, преданост към императора, държавата, нацията.
"ко" - синовен дълг към родителя и прадедите.
"гиму" - задължение към производствената дейност.
Следният пример, който в средата на миналия век учуди света, е красноречив в потвърждение на гореказаното:

продължава>

Няма да съм Афродита Мераклйска ако не започна наистина с това, че съм абсолютно честна...
Ама от време на време, като при всички жени, ми се случва малко да завоалирам истината пред силния пол. Ама наистина ми повярвайте замаскирването го правя с най-добри намерения. Винаги обяснявам на мъжете до мен, но сега ще го обясня и на уважаемите читатели от мъжки пол,че вместо да се опитват да ни променят, най-добре уважаеми мъже, за щастието на вашето момиче и вашата собствена психическа стабилност, от която пък момичето ви има нужда, е просто да знаете кога не сме искрени с вас.

продължава>

Двама казанлъчани са ловците сложили началото на зоопарк в областният град
В минали броеве на вестник "Долина" ви разказахме за това от къде води началото си зоопаркът и как е добил световна популярност и разпространеност. Разказахме ви и за това кой е първият, който е направил зоологическа градина в България. Сега дойде ред да ви заведем в някои по-големи зоопаркове в България, където много от вас навярно са били, но и навярно им предстои да посетят. Може би децата са тези, на които им е най-интересно посещението на зоокътове, но покрай тях и ние възрастните се забавляваме. Най-близкия до Казанлък зоопарк се намира в областния град Стара Загора.

продължава>

Естественикът Владимир Власков е оставил незаменимо наследство не само на казанлъчани, но и на цялата страна
Може би твърде малко хора знаят, но в Казанлък има природонаучен музей. Да - не толкова лъскав както е в по-големите градове, съвсем не толкова поддържан и известен. Но го има.

продължава>

"Джихадистите искат да установят "халифат": Туй е държава ръководена от духовници и т.нар. халифи. Първите халифи (наместници на пророка) са Али - братовчед и зет на Мохамед, другият е ал Бакр - приятел и съмишленик на Пророка. Тъй като е заместник, последователите му се делят на привърженици на Али (образуващи шиитското крило на исляма) и на последователи на ал Бакр (сунитското крило).

продължава>

Точно така. С това заглавие световните информационни агенции обявиха поредното откритие на българския учен. 
Професор Димитър Съселов открива гигантска скалиста планета, която е два пъти по-голяма от нашата и с 20 пъти повече маса. Заради огромните й размери професор Съселов я кръщава "Годзила".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ