Деко Григоров, изпълнителният директор на "Казанлък Волей" спечели агне, след успешен бас. Григоров се хванал на бас с мениджъра на девическия национален тим на България за кадетки - Стоян Гунчев - Чугуна, че ще успее да покори високопланинския рилски връх "Зъбчето". 

продължава>

Децата обикновено са извор на мъдрост. На онази чиста мъдрост и на онази пречистена логика, която само един нов човек може да носи в себе си. Но детският извор на знания понякога може да бъде и стряскащ. Онези детски прозрения, онези неща невидими за възрастния понякога излизат отвъд онази наша убеденост, с която сме приели това различие на детето от възрастния.

продължава>

От краткия анализ НА ПРИКАЗКИТЕ И ТАЙНИТЕ НА ТЕХНИТЕ АВТОРИ, който ви предложихме, личат много "за" и много "против" приказките. Далече сме от момента, в който ще съдим или критикуваме имена като Шарл Перо, Братя Грим и Андерсен - едни от най-вечните такива, символ на приказката. Чудно е обаче, ако тези хора бяха наши съвременници дали щяха да станат толкова известни… и с какво щяха да бъдат известни. Във времето, в което те са живели всичко е било на светлинни години от времето, в което живеем сега. Вероятно сега те биха се изявявали в блогове, във фейсбук или някъде другаде. Биха били световно известни или точно обратното - световно неизвестни. Вероятно някой щеше да им пренапише приказките и на тяхна база, би написал още толкова приказки. Преработени приказки. В днешно време приказките на Перо, Грим и Андерсен, продължават да се преработват във всевъзможни варианти. Ето сега и един забавен прочит на една от най-известните приказки, на който се натъкнахме докато сърфирахме из Интернет:

продължава>

Приказките за хубаво нещо. Малко се спори по въпроса. Те могат да бъдат забавни, отпускащи, поучаващи, а понякога дори стряскащи. Зависи за кого са предназначени те. За деца, за възрастни, за юноши. Зависи по кое време на деня се четат, дали ще са за приспиване, дали ще са за добиване на друг поглед към живота и дали се използват като начин да научиш нещо. Но дали истината за приказките е една? Дали всичко трябва да се приема буквално или да се вникне между редовете? Известно е, че много от популярните приказки, с които всички сме пораснали не са такива, каквито ги знаем в техния оригинален вариант. Обикновено те са пренаписани и адаптирани съобразно най-масовата аудитория, към която са адресирани - децата. В следващите редове, вестник "Долина" ще ви представи другата гледна точка свързана с приказките и техните автори. представяме ви  трима от най-известните приказни писатели - Шарл Перо, Братя Грим и Ханс Кристиян Андерсен.

продължава>

В днешния брой на вестник"Долина"  решихме да обърнем внимание на връзката между двама мъже - на творчеството на единия и на вероятността другия да е оказал влияние по някакъв начин върху написване на една книга направила автора си богат и скандално известен в целия свят.

продължава>

В колекцията си Тончо Желязков има уникален "Щаер" от 1938-ма,"Трабант" с 4 врати и мотоциклет "Херкулес-лилипут"

Ако сте начинаещ фен на ретроавтомобилите и се чудите как можете да си създадете собствена колекция, без при това да "хлътнете до уши" в заеми - потърсете Тончо Желязков.

67-годишният старозагорец, който е сред основателите на местния ретро-авто клуб има простичка рецепта:трябва да разбираш от двигатели и да не пестиш времето си.

продължава>

Светът, в който живеем през окото на Интернет

 

Какъв щеше да е нашият свят без Интернет? Някой помни ли? Не е далеч времето, в което няма да има баба и дядо, които да ни разкажат." Защото наистина това време вече е само част от нечии разкази за "онова време", за времето, в което еди какво си, еди що си.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ