В долината:

Парите винаги са управлявали света. Материализмът на нашето време налага строги норми и правила, касаещи не само мисленето, но също и поведението ни. Динамиката на ежедневието, високата конкурентноспособност и тежките бизнес условия, налагат промени дори и в начина, по който трябва да изглеждаме, за да „продадем” услугата си. Доказано е, че имаме склонност да се доверяваме повече на хора, които буквално изглеждат „скъпо”. Буржоазният външен вид, вдъхва доверие, а когато той кореспондира и е подплатен със солидни знания, тогава успехът е сигурен.

продължава>

Днес 27 ноември, хората по целия свят честват Деня на благодарността. Празникът се празнува на четвъртия четвъртък на месец ноември и е ден за благодарност за реколтата и за всичко хубаво през изминалата година. Денят на благодарността се управлява от две много мощни думи: "храна" и "футбол".

продължава>

Бобът е изкуство, но и изкуството е в боба. Кое изкуство? - ще се запитате. Ами това да го сготвиш, това да го ядеш... и никак, ами никак не на последно място да завъртиш ума на някой мъж с уменията си да му го сготвиш като... мама. Днешната страница сме посветили на това толкова българско растение, което присъства в нашия живот от време оно. На това растение, което ни храни поколение след поколение и на онова растение "набедено" за признак на бедност, но в същото време толкова полезно, толкова вкусно и... ароматно. Пожелаваме ви приятни минути, в които да се посмеете, да научите интересни факти за боба и накрая като капак - да идете до магазина (ако по някаква странна причина нямате боб в кухнята) и да си го сготвите. Ако ви останат сили и мерак след страницата, която предстои да прочетете. 

продължава>

Каквото и да кажа на тази тема - все ще е малко. Българското "всяко чудо за три дни" не важи за Япония, защото там всяко чудо е за един ден. На другия ден има още по-голямо чудо. Без излишни суперлативи и емоции, ще оставя читателя сам да осмисли прочетеното.
Какво може да се очаква от една нация, след като за добрия японски гражданин важат следните три задължения:
"чу" - вярност, преданост към императора, държавата, нацията.
"ко" - синовен дълг към родителя и прадедите.
"гиму" - задължение към производствената дейност.
Следният пример, който в средата на миналия век учуди света, е красноречив в потвърждение на гореказаното:

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ