В долината:
Няма да съм Афродита Мераклйска ако не започна наистина с това, че съм абсолютно честна...
Ама от време на време, като при всички жени, ми се случва малко да завоалирам истината пред силния пол. Ама наистина ми повярвайте замаскирването го правя с най-добри намерения. Винаги обяснявам на мъжете до мен, но сега ще го обясня и на уважаемите читатели от мъжки пол,че вместо да се опитват да ни променят, най-добре уважаеми мъже, за щастието на вашето момиче и вашата собствена психическа стабилност, от която пък момичето ви има нужда, е просто да знаете кога не сме искрени с вас.

продължава>

Двама казанлъчани са ловците сложили началото на зоопарк в областният град
В минали броеве на вестник "Долина" ви разказахме за това от къде води началото си зоопаркът и как е добил световна популярност и разпространеност. Разказахме ви и за това кой е първият, който е направил зоологическа градина в България. Сега дойде ред да ви заведем в някои по-големи зоопаркове в България, където много от вас навярно са били, но и навярно им предстои да посетят. Може би децата са тези, на които им е най-интересно посещението на зоокътове, но покрай тях и ние възрастните се забавляваме. Най-близкия до Казанлък зоопарк се намира в областния град Стара Загора.

продължава>

Естественикът Владимир Власков е оставил незаменимо наследство не само на казанлъчани, но и на цялата страна
Може би твърде малко хора знаят, но в Казанлък има природонаучен музей. Да - не толкова лъскав както е в по-големите градове, съвсем не толкова поддържан и известен. Но го има.

продължава>

"Джихадистите искат да установят "халифат": Туй е държава ръководена от духовници и т.нар. халифи. Първите халифи (наместници на пророка) са Али - братовчед и зет на Мохамед, другият е ал Бакр - приятел и съмишленик на Пророка. Тъй като е заместник, последователите му се делят на привърженици на Али (образуващи шиитското крило на исляма) и на последователи на ал Бакр (сунитското крило).

продължава>

Точно така. С това заглавие световните информационни агенции обявиха поредното откритие на българския учен. 
Професор Димитър Съселов открива гигантска скалиста планета, която е два пъти по-голяма от нашата и с 20 пъти повече маса. Заради огромните й размери професор Съселов я кръщава "Годзила".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ