В долината:

Да посрещнеш есента на морския се плаж се оказа не само романтично, но и доста интересно и различно. Красивите морски курорти вече са обичайните си селца и градове, поели нормалния си ритъм на живот. Няма ги туристите, няма я денонощната глъч и шумотевица. Няма го това - всяка къща - ресторант, всеки гараж - дюкян и огромни рекламни табла и табели, изписани на чужди езици, според които забравяш че си в България. А и любезните "подканджий" пред заведенията веселяшки подканваха преминаващите на всеки друг език осен на български. Плажът претъпкан, като на паркинг за шезлонги се чувстваш. И какво - ти отиваш за да целуне тялото ти пясъка, а добрия концесионер цяло лято ти предоставя екстрата чадърче с два шезлонга за близо двайсетачка. Минералната вода за лукса, че си я купуваш от плажа, плащаше близо 3 лева за 1,5 л. И да не продължавам с дългия списък с екстри за курортистите, които до болка са ни познати, защото всички сме били в тази роля - това лято, миналото лято и т.н.

продължава>

В настоящия разказ ще разкажа за всички герои, но най вече през моите очи преминали по пътеки, мостчета и водопади през един летен прохладен ден в Централен Балкан. Този  ден аз, семейството ми и още неколцина семейни приятели решихме да посетим екопътека "Бяла река" край  Калофер. Мои приятели неведнъж бяха споделяли  колко красиво е там и в същото време не толкова далеч от Казанлък.  Идеята да идем - вече окончателно оформена,  пристъпи към своето осъществяване в действителност.  Събрахме багажа, натоварихме се в колите и росни-пресни потеглихме към Калофер посока манастир "Рожество Богородично", който се намира на 8 км. от града и до който се  стига по черен път. Хубаво е да се знае,че макар и черен, пътят е подходящ  и за коли, но не е зле все пак да тръгнета натам с някоя по-висока. Едната ни кола не беше много за черни пътища , но с умело управление стигнахме без проблем до мъжкия манастир, както е известен още. Екопътеката започва зад него и е разположена по поречието на Бяла река в Национален парк  Централен Балкан. Дължината й е 1830 м, намира се на 570 м надморска височина, а най-високата й точка е на 630 м.

продължава>

Най-младият родопски шаман отново в Казанлък: “Ако ръка дава, а сърце не дава–нищо не става"

Поради доказаната си работа и наплив на клиенти, Алейдин Тахиров ще приема отново в Казанлък на 1август - четвъртък и на 2 август - петък 9,30 до 20 часа. В Стара Загора той ще приема във вторник 6-ти и сряда - 7-ми август от 9,30 до 20 часа. Предварително записване на телефон 0896/084679 и 0876/190152

Или каква е идеята на приказката погледната без научно задълбочаване и с просто око. Какво е посланието, което носи, какво възпитава и към какво насочва вниманието на  децата, а и не само на тях? Какво символизират образите в нея и кой в живота ще се окаже Мащехата, кой ще бъде Принца, кой - Сестрите и кой Пепеляшка?
Таткото - наивен, добър, но със слаб характер не можещ да понесе ударите на съдбата.
Пепеляшка -добро, мечтателно, но силно и съобразително момиче, което вади точната пантовка в точния момент.

продължава>

Най-младият ходжа в България: "Ако има в паницата, ще има и в лъжицата!"

Поради доказаната си работа и наплив на клиенти, Алейдин Тахиров ще приема отново в Казанлък на 1август - четвъртък и на 2 август - петък 9,30 до 20 часа. В Стара Загора той ще приема във вторник 6-ти и сряда - 7-ми август от 9,30 до 20 часа. Предварително записване на телефон 0896/084679 и 0876/190152

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ