В долината:
Човешкият мозък е наистина феноменален. Или навярно не толкова феноменален, колкото не добре проучен. Тоест.. мозъкът се е изучавал във времето години, десетилетия.. но всеки път остава по нещо в него, което може да ни изненада. 
Днес ще се спра на едно нещо, което може да даде отражение в живота ни и да покаже интересната реакция на нашия мозък спрямо светът, който ни заобикаля.

продължава>

Коледа е семеен, топъл и много обичан празник в България. Традиционно в последния ни за тази година брой на в. "Долина" сме ви подготвили една кратка разходка из празниците, които предхождат Коледа, както и разходка из самата Коледа. Ще ви покажем как да си направите домашна баница с късмети, и ще ви завием с топло одеяло пред камината, четейки нашето коледно-новогодишно приложение. Пожелаваме ви приятни и съкровени моменти с празничното ни издание!

продължава>

И на мен - Афродита Мераклийска се падна честа в коледно-новогодишния брой на вестник "Долина" да ви се усмихна през страниците и да се опитам да ви създам настроение и много поводи за усмивки през празничните дни.

продължава>

Дядо Коледа невинаги е бил такъв, какъвто го познаваме днес. В древността човекът, който раздава подаръци, се наричал свети Николай. Той е роден в земите, където днес се намира Турция, през 300-та г. Бил роден в богато семейство, но много малък останал сирак, тъй като родителите му починали. Николай израснал в манастир и когато бил едва 17-годишен, станал най-младият свещеник.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ