В долината:
На празник на житото канят в старозагорското село Преславен
За втора поредна година, в старозагорското село Преславен, се подготвя празник на житото – „Пътят на хляба". Организаторите на тържеството са НЧ „Димитър Наумов – 1908" и местното кметство. Те канят всички любители на българските традиции в 8.30 часа, на 27 юни /събота/, на ритуално зажънване и водосвет на нивата. От 10.30 часа, на площада в центъра на селото, ще бъде открит официално празникът, посветен на жътварите и хляба.

продължава>

Правителството предлага на Народното събрание да приеме решение за откриване във Велико Търново на филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Предвижда се в него да се провежда обучение в бакалавърска степен по две специалности – медицинска сестра и акушерка.

продължава>

Правителството разреши пребиваването на научно-изследователския кораб „Pelagia”, плаващ под знамето на Кралство Нидерландия, в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България в периода от 1 до 17 септември т. г. Корабът ще бъде на океанографска експедиция във връзка с реализацията на проект по програмата PHOXY.

продължава>

Правителството прие План за действие на Република България за прилагане на Конвенцията за правата на хората с увреждания (2015-2020). Документът очертава конкретните стъпки и определя ролята и функциите на отделните държавни органи и заинтересовани страни.

продължава>

Миналия четвъртък за пореден път стана ясно колко изобретателни могат да бъдат производителите и разпространителите на наркотици. Стана ясно и че полицейските служители въпреки това ги разкриват.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ