Правителството ще предложи на Народното събрание поправки в Закона за чистотата на атмосферния въздух. С част от текстовете се транспонират изискванията на новото европейско законодателство, а с друга се въвеждат промени, свързани с общинските програми за намаляване нивата на замърсителите в районите с нарушено качество на въздуха.

продължава>

С промени в Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) правителството предлага въвеждане на дуално обучение и мерки за разширяване на обхвата и ефективността на активната политика на пазара на труда.
Предвижда се за въвеждане на дуалното обучение за безработни лица без квалификация да се предоставят суми на работодатели за всяко разкрито работно място за обучение чрез работа.

продължава>

На 12 и 13 юни /петък и събота/, в общинската спортна зала „Иван Вазов“, фехтовален клуб „Железник“ организира финален кръг за „Купа България“. На фехтовалните пътеки сили ще премерят сабльори от почти всички възрастови групи - деца до 11, 13 и 15 години, младежи и девойки, мъже и жени. Организаторите очакват в Стара Загора да дойдат над 80 фехтовачи от цялата страна.

продължава>

"Предлаганите от управляващите 65 години възраст и 40 години стаж са невъзможна реформа. Трябва да започнеш да работиш веднага, след като завършиш образованието си, и да не пропускаш нито един ден, за да можеш да се пенсионираш на 65 години.", това каза Корнелия Нинова пред журналисти по повод предложенията на правителството за промени в условията за пенсиониране. 

продължава>

С изпълнение на фестивалния химн „Зара джаз фанфари“ от Любомир Денев точно в 19 часа на 11 юни ще се открие четвъртото издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора“.

продължава>

За девета поредна година Дружеството за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на „Български младежки делегати“.

Български младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и работи, с права сравними с тези на истински дипломат, по решенията на ООН за младежта.

продължава>

Днес СОУ „ Поп Минчо Кънчев” към Старозагорския затвор отпразнува своята трийста годишнина. Училището отваря врати през 1985 г. и първоначално е средно професионално техническо училище.

продължава>

През новата учебна 2015/2016 г. и за шестокласниците ще бъде създадена целодневна организация на учебния ден. Това ще се отнася също за всички ученици от първи до осми клас на средищните училища (вкл. непътуващите).

продължава>

Правителството прие постановление, с което потвърди определените в началото на годината размери на минималната работна заплата за страната през 2015 г. – 360 лв. от 1 януари и 380 лв. – от средата на годината.
С постановлението се отговаря на мотивите на Върховния административен съд, с които предишният нормативен акт беше отменен, като проектът беше обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Пресцентър МС
Правителството одобри Национална програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на България, ерозията и абразията на Дунавското и Черноморското крайбрежие за периода до 2020 г.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ